AD-blacklist1

2015
ápr.
20

Szalámizza a kormány az ELTE-t

egyetemi diakAz ELTE lágymányosi campusán hétfőn a nemzetközi szakok tervezett megszüntetése miatt tartanak hallgatói és oktatói fórumot. A szervezők szerint a szakok megszűnésével a társadalomtudományi karok is veszélybe kerülhetnek.

 

 

 


Hétfő este 18 órától hallgatói és oktatói fórumot tartanak az ELTE Társadalomtudományi Karának lágymányosi campusán. Az erről szóló felhívás a Facebookon jelent meg, vasárnap kora délutánig 3900-an csatlakoztak hozzá.


„Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága a bolognai rendszer felülvizsgálatáról döntött. Ennek következményeként megszűnnek a nemzetközi és társadalmi tanulmányi alapszakok” – olvasható a felhívásban.
Azt írják: a lépés rövid távon anyagilag is ellehetetleníti a Társadalomtudományi Kar működését. Ezzel elvesztené bevételeinek több mint 60 százalékát, ami a kar megszűnéséhez vezetne. De a többi egyetem társadalomtudományi karait is veszélybe sodorja. A szervezők követelik, hogy az Emmi vonja vissza a szakok megszüntetésére vonatkozó előterjesztését. Követelik, hogy a diákok azt tanulhassanak a pénzükért, amit szeretnének. A rendezvényt a Nemzetközi Tanulmányok Szakos Hallgatói Érdekképviselet és a kar oktatói szervezik.


A nemzetközi tanulmányok tervezett megszüntetése miatt a felsőoktatási államtitkárság nemcsak a legbefolyásosabb egyetemekkel, de a diplomataképzést féltő külügyminisztériummal is összerúghatja a port.


(vs.hu)