AD-blacklist1

2023
dec.
15

Idegen anyag a zöldbabfőzelékben

Írta: szerk

zoldbabfozelek 1182Azonnali vizsgálatot indított a Kőbányai Önkormányzat, miután a kerülettel szerződésben álló közétkeztetést végző cég által ellátott egyik intézményéből jelzést kapott arról, hogy gyanús, idegen anyag került a ma délben, a 2023. december 14-én felszolgált zöldbabfőzelékbe. Az ételmintát azonnal eljuttatták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriumába, a vizsgálat eredménye péntekre várható.

  

   Az önkormányzat rendkívüli gyorsasággal tette közzé a honlapján a figyelemfelhívó cikket. Mint írják, az idegen anyag az előzetes információk szerint a közétkeztetést végző cég konyháján felhasznált mirelit alapanyagból kerülhetett a felszolgált készételbe. A vélt szennyezés három iskolát – Kertvárosi Általános Iskola, Szent László Gimnázium, Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény –, valamint azokat a kőbányai óvodákat érintheti, amelyeket nem a Kőbányai Egyesített Bölcsődék által működtetett főzőkonyhákról szolgálnak ki.

   A Kőbányai Önkormányzathoz sem rosszullétről, sem megbetegedésről nem érkezett bejelentés. A vizsgálat eredményéről azonnal tájékoztatást ad majd.

 

További részletek ITT olvashatók