AD-blacklist1

2023
aug.
24

Együtt a természettudományos oktatás jövőjéért

Írta: szerk

fitt leadMásodik alkalommal, augusztus 23-án adták át a Fiatal természettudományos tanár (FITT) alkotói díjat, amelyet ez alkalommal huszonkét kiváló fiatal pedagógusnak ítélt meg a Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítvány kuratóriuma. A FITT-díj személyenként havi 80.000 Ft összegű, tíz hónapon át folyósított támogatás.

  

    A támogatás a huszonkét tanárra vetítve összesen 17,6 millió ösztönző jellegű anyagi támogatást, továbbá a Társaság és a díjazott tanárok közötti kapcsolatteremtést jelent. A díj olyan harmincöt év alatti tanárok támogatását, illetve pályán maradását szolgálja, akik kellő szakmai jártasság birtokában a természettudományos tananyag magas szintű, innovatív, a tanulók aktív részvételén alapuló átadását végzik, továbbá személyes kisugárzásukkal, „pedagógiai varázserejükkel” nevelő, inspiráló, személyiségformáló hatást gyakorolnak diákjaikra.

 

   FITT Díjátadó megnyitó„Innovatív, az európai gyógyszeriparban is meghatározó súllyal bíró vállalatként hiszünk abban, hogy a magunk eszközeivel nekünk is részt kell vennünk a hazai oktatás támogatásában, azon belül is a természettudományos oktatás presztízsének emelésében. A FITT-díjjal célunk, hogy tiszteletünket és támogatásunkat fejezzük ki az olyan fiatal tanárok iránt, akik a természettudományos tananyag magas szintű átadása mellett személyiségükből kifolyólag is inspirálóan hatnak a rájuk bízott gyerekekre, fiatalokra. Remélem, a díjjal ki tudjuk fejezni köszönetünket az eddigi munkájukért, egyúttal pedig lendületet is adunk a folytatáshoz!" – nyomatékosította Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (képünk).

 

   Ennek szellemében a Richter anyagilag és erkölcsileg is erőteljesen támogatja az általános iskolai, középiskolai és szakiskolai természettudományos oktatást, valamint a természettudományi, orvostudományi és műszaki egyetemeken, illetve más természettudományos felsőoktatási intézményekben folyó munkát. A magas szintű természettudományos képzést nyújtó egyetemekkel, orvosi egyetemekkel speciális együttműködési megállapodásokat kötünk az ott zajló kutatási és oktatási tevékenység szponzorálására.

  

FITT Díjátadó

  Pillanatkép a díjátadóról

 

   „A pedagógus valójában időutazó. Beleéli magát a múltbéli csodák felfedezésébe, megértésébe és úgy adja azt tovább a fiatalabb generációk számára, hogy tudja, ez a legjobb befektetés a jövőbe! A jelen arra szolgál, hogy hidat építsen a tudomány számára a múlt és a jövő új felismerései között!”– mondta dr. Bódis Attila, a Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

   FITT díjazottak és kuratóriumi tagokEzt a célt szolgálja a Richter által immáron huszonnégy éve működtetett Magyar Kémiaoktatásért Alapítvány nagy presztízsértékű tanári díja, a Magyar Kémiaoktatásért díj, valamint a Richter által is támogatott Rátz Tanár Úr Életműdíj.

   Ezeket a díjakat hiánypótlóan egészít most ki a kifejezetten a fiatal pedagógusok számára elérhető FITT alkotói díj.

 

   „A díjazott tanárok pályázati videóit nézve intenzív vágy fogott el, hogy varázsütésre újra általános iskolás vagy középiskolás lehessek, és hogy e tanárok valamelyikének (bármelyikének) az osztályába járhassak!” – tette házzá prof. dr. Szántay Csaba, a Richter Gedeon Nyrt. Egészségügy- és oktatástámogatási vezetője.

 

  

képünkön a díjazottak és a kuratóriumi tagok

  

A díjazottak névsora  ITT (pdf) tekinthetők meg

Szöveg, kép: Richter Gedeon Nyrt.