AD-blacklist1

2022
dec.
09

Álljunk ki a gyermekeink jövőjéért!

Írta: Oszvald György

08Kada tuntet 14 leadÉlőláncot szerveztek a Kada Mihály Általános Iskolában december 8-án a kora reggeli órákban. Mint azt jelezték, a tiltakozás fókuszába „A gyerekekért, az oktatás jövőjéért!” jelmondatot állították. A reggel fél nyolckor kezdődő eseményen több százan vettek részt, pedagógusok, szülők, gyerekek.

 

 

 

„Akciónkkal arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a magyar közoktatás romokban hever.
A szakmai párbeszéd helyett a pedagógusok megfélemlítése nem megoldás! Kiállunk az elbocsátott tanárok mellett. Tiltakozásunk kifejezésére élőláncot szervezünk az iskola körül. Kadások az oktatás jövőjéért!” – írták közleményükben.

 

   Az élőlánc a Kada utcában a Gergely utcai kereszteződéstől az iskola teljes hosszában, az épület végéig húzódott. A sorban szülők, tanárok, gyerekek álltak, sokuknál kézzel írt tiltakozó transzparensek voltak.

   A tiltakozásra néhány perces késéssel érkeztem, éppen az egyik szülő beszélt. Szenvedélyes megszólalásában bemutatta az oktatás jelenlegi helyzetét a szülői oldalról, és hangsúlyozta a tanárok melletti kiállását.

   A már sokak által jól ismert 9 pontos petíciót nem egy pedagógus olvasta föl, hanem az élőlánc tagjai skandálták, az egyik szervező csak a sorszámot mondta be. Ezt a megoldást a tiltakozás csúcspontjának is nevezhetjük.

 

 

   Az élőláncos demonstráció egy csoportképpel zárult nem sokkal nyolc óra előtt.

 

A cikkhez szerény képgaléria tartozik - ITT 

fotó: 10kerkult.hu/OGy