AD-blacklist1

2018
feb.
02

57. Jótékonysági TeremFestés a Harmat suliban

Írta: Oszvald György

zsani harmat 6leadÚjfent teremfestést nyert a Harmat Általános Iskola a szomszédos, XVII. kerületi Nemzeti Festékbolt jótékonysági akciójában. Ezúttal az iskola auláját és a portát varázsolták újjá Bart Attila, a festékbolt tulajdonosa és barátai január 26-án.

 

 

 

Eredetileg úgy terveztem, hogy magam is ecsetet ragadok, s besegítek a festésbe. Ám közben egy másik eseményre is megívó érkezett, az időpontok ütköztek, így a helyi szervező Gábor Zsanettel és a festést biztosító Nemzeti Festékbolt tulajdonosával, Bart Attilával egyeztetve, csak az első két órát töltöttem velük. Figyeltem, hogyan készülnek neki a munkának, igyekeztem nem láb alatt lenni.

 

   Harmat suli festes 026Természetesen, készültek a fotók, hogy legalább a festés ezen szakaszáról legyen saját dokumentációm. Persze, mint azt az olvasók is látni fogják, nem maradt a 10kerkult.hu képek nélkül. Zsanett ígéretet tett, hogy a festés több fázisáról is küld majd anyagot. Harmat suli festes 035Az első adag még aznap éjjel, 11 órakor érkezett, majd másnap reggel is kaptam vagy 50 db fotót.

 

   Míg az elsőként érkezett képek túlnyomó része a munkáról szólt, később már az időközben megéhezett önkéntes stáb vacsoráját (reggelijét?) is megörökítő fotókat kaptam, sőt, az emeleti lépcső aljára felragasztott iskolai logót több fotóval örökítette meg Zsanett.

 

   zsani harmat 17„Egy szuper festésen vagyunk túl ismét, fantasztikus hangulatú este volt a tegnapi. Második alkalommal jártunk a Harmat utcai általános iskolában. Látva a Gábor család összefogását biztos vagyok benne, hogy nem utoljára. Ismét nagyon jól éreztük magunkat nálatok, köszönjük szépen a finomságokat és a szeretetet, amivel vártok minket, mint mindig! Tegnap az előteret és a portát szépítettük meg. Hálásan köszönjük a mestereknek, akik most is kitettek magukért! Nélkületek nem menne!

   zsani harmat 9Új szabály lép életbe! Nincs festés zene nélkül a továbbiakban! Ezt kötelező figyelembe venni minden pályázónak a jövőben!” – írta a Nemzeti Festékbolt másnap a TeremFestés pályázat facebook oldalán.

 

   Hát, mit ne mondjak, nemes gesztus. Persze, a másik oldalon is az öröm, az elégedettség nyilvánult meg.

 

   Itt szeretném megjegyezni, hogy egy másik kőbányai intézmény, az Apró Csodák Bölcsőde jelenleg is versenyben van, hogy a Jótékonysági TeremFestés akcióban a Micimackó csoport termét szépítsék meg Bart Attiláék.

 

zsani harmat 15

  A Jótékonysági TeremFestés önkéntesei a Harmat Általános Iskolában, a megszépített aulában

 

A 10kerkult.hu fotói ITT láthatók

Gábor Zsanett fotóit IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px