AD-blacklist1

2017
máj.
10

Tanulás és munka egyszerre

Írta: szerk

idobeosztas 2Hogyan egyeztessük össze az egyetemet és a munkánkat eredményesen? Rengeteg diákban felmerül a kérdés, hogy hogyan finanszírozza költségeit az egyetemei éveiben úgy hogy közben a szüleitől is független maradjon.

 

 

 

Azt fontos tudni, hogy tanulni és dolgozni egyszerre áldozatokkal és lemondásokkal jár, azonban nem egy diák folytat ilyen életmódot a mai felgyorsult világban.

   Ebben a bejegyzésben tippeket olvashatsz, amik segítségével könnyebben elsajátíthatod a jó időbeosztás alapjait.

 

1. Csinálj egy listát, amin rangsorolod a feladataidat

    Az első és legfontosabb, hogy minden napra csinálj egy feladatlistát, amire felíros az aznapi teendőidet rangsorban. Ezáltal tudni fogod, hogy egy feladat körülbelül mennyi időt vesz igénybe és nem úszol el a teendőiddel.

    Személy szerint ez a módszer nekem nagyon sokat segít a mindennapokban, akár az egyetemen akár a munkahelyemen, hiszen semmilyen fontos tennivalóm nem marad ki.

    Fontos tudnod, hogy a nap melyik szakaszában vagy a legfogékonyabb, ilyenkor érdemes kihasználni az időt tanulásra.

 

idobosztas 32. Fontos, hogy részt vegyél az egyetemi előadásokon

   Akármennyire is nehéz, próbáld meg úgy beosztatni magad a munkába, hogy ott tudj lenni az egyetemi előadásokon, hiszen az órákon való részvétellel és oda figyeléssel rengeteg időt és energiát spórolsz meg. Fontos, hogy az órákon rakd el a telefonod és a laptopod, ezáltal kizárólag arra figyelsz, ami az előadáson történik.

 

3. Engedj magadnak szabadidőt és szünetet

   Sok ember úgy véli, hogy az alvásra szánt idő helyett is tud tanulni vagy dolgozni, ezzel nyerve pár órát a napjához. Ez egy nagyon rossz és ártalmas módszer, hiszen minden embernek szüksége van legalább 7-8 óra alvásra ahhoz, hogy mind a testünk mind az agyunk rendesen működjön.

   Amikor lejár a munkaidőd fordíts időt magadra,  családodra, barátaidra és minden olyan tevékenységre, ami feltölt téged energiával és boldoggá tesz. Nagyon sok tanulmány kimutatta, hogy a megfelelő koncentráció összekapcsolható a tudatos, egészséges életmóddal. A sportolás és az egészséges életmód ugyanolyan fontos egy embernek, mint az elegendő alvás, hiszen fokozza az energia szintünket és segít a koncentrációban. Akármilyen fáradtnak érzed magad a nap végén egy óra sportolás hihetetlen sok mindenben tud segíteni és sokkal jobban fogod érezni utána magad.

 

idobeosztas4. Használj ki minden percet

    Buszon, metrón, villamoson bárhol jut egy kis idő arra, hogy elolvassuk a jegyzeteinket vagy memorizáljunk pár új szót, ha éppen nyelvet tanulunk.

   Nem is gondolunk bele, de a tömegközlekedésen való tanulással is rengeteg időt tudunk megspórolni.

   Ha ezeket a tippeket megfogadod, biztosan sokkal jobban tudod majd összeegyeztetni a kötelező dolgaidat, azonban sose felejts el magadra is időt szánni!