AD-blacklist1

2012
szep.
08

Nemzetközi leány kosárlabda torna

Írta: Oszvald György

 up14 098lead„Tisztelettel meghívom Önt a Darázs Kupa nemzetközi U14 leány torna eseményére, melyet a Zrínyi Miklós Gimnázium tornacsarnokában, szeptember 7-9. között rendeznek meg." Így szólt a kedves invitálás, melynek örömmel tettünk, s teszünk eleget.

 

  A nyitónapon a házigazda Darazsak a BKŽ Levice (szlovák) vsapatát fogadták, s játszották az első mérkőzést, mely hazai győzelemmel zárult.

 

Kőbányai Darazsak  – BKŽ Levice  87:56


up14 110Mindkét oldalon sok szép megoldás és  néha – bosszantó labda eladások történtek. A lévai lányok az első részben jobban védekeztek, de ennek ellenére a Darazsak voltak enyhe fölényben.

 

   A folytatásban óriási hajtás volt, a Darazsak egyre magabiztosabban játszottak, nem egyszer ragyogó egyéni megoldásokat mutattak be. Mint Csejtei Anna, aki labdaszerzése után végigcselezte a pályát, s ritkán látható pincérdobással szerzett pontot. 

up14 180

Sajnos később megsérült. A szünetben kérdeztük, mi történt vele?  – Sajnos, rögtön az elején, 2-3 perccel a kezdés után rosszul léptem, a bal bokám húzódott meg. Nincs bedagadva, otthon majd jegelem, másnapra jól leszek – mutatta bizakodva a sérül bokáját. 

 

   Csapata technikásan, okosan játszott, sorra szerezte meg a lepattanókat mind a saját, mind az ellenfele palánkja alatt, s fokozatosan növelte előnyét. A lévai csapat a harmadik játékrészben már eléggé fáradtnak mutatkozott, kapkodtak, rendre eladták a labdákat. Ez a tendencia a záró negyedben is érvényesült, végül a Darazsak 31 ponttal múlták felül a vendégeket.

 

  Az első nap második mérkőzésén a Csata DSE elérte a kosarasoknál pszichikai határt jelentő 100 pontot a kassai lányok ellen.

 

up14 281Yugo Kosice – Csata DSE 53:100 


Csata DSE: Lelik Réka (20), Barhács Laura (19), Boros Dorka (13), Foitl Emilia (13), Angyal Niki (12), Romvári Dorina (9), Angyal Barbara (4), Karagits Kira (4), Zelenák Sári (4), Mecséri Alexa (2), Jambrik Barbara

 

Yugo Kosica: Kasetranova (12), Dorovkova (9), Seruova (7), Futokiova (6), Pienacova (5), Polackova (4), Forraiova (4), Unapnova (4), Mernakova (2), Tamacova

 

képek az első napról:  fent: akcióban a Darazsak, alsó kép: a lévai csapat

up14 139

up14 176

 
 
Képgaléria a Facebook oldalon ITT
 
 
fotó: 10kerkult.hu/OGY;
a második meccs eredménye és cspatösszeállítások: Csata DSE facebook oldala