AD-blacklist1

2012
aug.
14

Kosárlabdázó-jelölteket várnak

darazsak dijKosárlabdázni vágyó gyerekeket vár a Kőbányai Darazsak, amely a magyar kosárlabdasport meghatározó utánpótlás-nevelő egyesülete.


A Kőbányai Darazsak kosárlabda egyesület szeretettel várja szeptember 3-ától minden 2000 és 2005 között született fiút és leányt előkészítő foglalkozásain. Az edzések hétfőn, kedden és csütörtökön 17:00-tól lesznek a Szent László Gimnáziumban (1102 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 28.). Érdeklődni lehet a helyszínen, illetve ifj. Hajdu Péter edzőnél (30/961-4881). Infók: www.darazsak.hu, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Ezzel a toborzóval kezdődik az új bajnoki év, de érdemes visszatekinteni az előző, 2011/12-esre – Darazsak nézőpontból.
„A 2010/2011-es bajnoki évtől elkezdődött egy olyan program, amely az általános iskolák alsó tagozatainak felső részével (harmadikos, negyedikes) ismerteti és szeretteti meg a sportágat. A program keretében együttműködést kötöttünk a Ferencvárosi Torna Clubbal is, és házi versenyeket is bonyolítunk e korosztálynak. A cél az, hogy az alapokat minél szélesebbre tárjuk, minél több gyerek tudjon megismerkedni ezzel a sportággal. – taglalta az eredményeket a KD lapunkhoz eljuttatott kiadványa. – Különleges figyelmet szentelünk a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Helyzetük kezeléséhez felhasználjuk a kerületi esélyegyenlőségi tervet és programot is, részükre, miként a nagycsaládosok részére, kedvezményeket biztosítunk.”
Jelenleg 102 igazolt és 43 előkészítős tagja van az egyesületnek. Bázisaink a Szent László Gimnázium és a Zrínyi Miklós Gimnázium, az előkészítő csoportok pedig több kerületi általános iskolában működnek együttműködési megállapodások alapján. Különösen szoros a kapcsolat a Janikovszky Éva, a Széchenyi és a Harmat 88. iskolákkal, ahol edzőink reggelenként is tartanak foglalkozásokat. A nem igazoltak száma a különböző iskolákban 150 fő, ők előkészítő csoportokban sajátítják el a sportág alapjait. A kerületben jelenleg öt oktatási intézményben 10 sportcsoporttal dolgozunk. Ma már elmondhatjuk, hogy meghatározó utánpótlás-nevelő egyesülete lettünk a magyar kosárlabdának.
Terveink között továbbra is kiemelt szerepe van a tíz éves kor alatti gyerekek mindkét nemben történő foglalkoztatásának. Ennek érdekében úgynevezett Kenguru-tornákat szerveztünk, folytattuk a tavaly beindított Kőbányai Kenguru Bajnokságot két csoportban, 15 csapat részvételével. Jelenleg a 2001-ben és utána született lányok és fiúk alkotta vegyes csapatok több mint 150 fővel vesznek részt a mérkőzéseken. A nyolc kőbányai csapaton kívül négy FTC-s, egy szlovák és két kerületen kívüli csapat is szerepel a bajnokságunkban. Az itt felfedezett tehetségeket rendszeresen foglalkoztatni szeretnénk versenyző csapatainknál.”
A közeli jövőről szólva: „2013-ban az önkormányzat támogatásával TAO pályázati pénzből szeretnénk megépíteni a Kada Mihály Általános Iskola már régóta tervezett tornatermét, ahol új bázist szeretnénk kialakítani.”


(forrás: Kőbányai Darazsak)