AD-blacklist1

2016
júl.
16

Paralimpia 2016 - Ráczkó Gitta lesz a zászlóvivő

Írta: szerk

rio 2016 para leadA Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki közgyűlésén jóváhagyták a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő paralimpián részvevő magyar csapat összetételét: a majdnem véglegesnek tekinthető helyzet szerint 11 sportágban 39 versenyző képviseli az országot Rio de Janeiróban. 

    

 

A megnyitón a hetedik paralimpiájára készülő úszó, Ráczkó Gitta viszi majd a magyar zászlót. Szabó László, az MPB elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta, egy-két halvány esélyük van még szabadkártyák révén kvótát szerezni, de ezekben nem igazán reménykednek. A 39-es létszám hattal több, mint a négy évvel ezelőtti, londoni. 

    A csapatot és a formaruhákat pénteken este, látványos showműsor keretében mutatták be a Várkert Bazárban. A felvonuló kollekciót, amelyben a fehér, a sötétkék és a világosbarna szín dominál, a celeni márkát képviselő Cselényi Eszter álmodta meg, míg a küldöttség sportruházatát a magyar tulajdonú Tisza tervezte és gyártotta. Utóbbiban a hagyományos piros-fehér-zöld mellett a szürke-bordó színkombináció kapott még főszerepet.

 
    A XV. paralimpia 54 nap múlva kezdődik Rio de Janeiróban. A magyar csapat eskütételére augusztus 28-án, a Nemzeti Színházban kerül sor. A magyarok eddig 126 érmet nyertek a paralimpiákon.

 

    A jóváhagyott magyar paralimpiai csapat:


asztalitenisz (6):
Arlóy Zsófia, Berecki Dezső, Csonka András, Major Endre, Pálos Péter, Zborai Gyula 


atlétika (5):
Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Csontos Piroska, Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika


erőemelés (2):
Sas Sándor, Tunkel Nándor 


evezés (1):
Lőrincz Krisztina


judo (2): 
Burányi Flóra, Szabó Nikolett 


kajak-kenu (4):
Varga Katalin, Váczi Anita, Rozbora András, Suba Róbert


kerekesszékes vívás (5):
Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Osváth Richárd


kerekesszékes tenisz (1):
Németh Roland


kerékpársport (1):
Butu Arnold


sportlövészet (2):
Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula


úszás (10):
Adámi Zsanett, Engelhardt Katalin, Illés Fanni, Kézdi Réka, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Ráczkó Gitta, Sors Tamás, Tóth Tamás, Vereczkei Zsolt


MTI