AD-blacklist1

2016
jún.
30

Feneketlen kút a budapesti vizes vb

uszasAlaposan elszálltak a 2017-es budapesti vizes világbajnokságának költségei. Volt ez már 25, 40 és 90 milliárd is, most már a 100 milliárdot közelítik. És hol lehet még a vége?

 

 

Senki sem gondolhatta komolyan, hogy a Budapest által rendezendő 2017-es úszó világbajnokság egy pillanatig is nyereséges vagy nullszaldós lesz. A kormány a projektet befektetésnek tekinti, hogy a még nagyobb pénznyelőt, az olimpiarendezést sikerrel megpályázhassa. Az úszó vb létesítmény- és infrastrukturális beruházásai mára már elérték a kilencven milliárd forintot a korábban ígért/tervezett 40 milliárd forinttal szemben.
A 2017-es budapesti úszó vb létesítmény és infrastrukturális beruházásainak költségei már száz milliárd forintot közelítik. Most kiderült, hogy a kéthetes rendezvény kapcsán 2016-ban 27,6 milliós jegyértékesítési bevétel várható – igaz a jegyek előállításra 23,1 milliót költenek, de jut repiajándék 22 millióért a FINA fejeseknek is. A bevételekből hiányzik öt milliárd forint, most ennyi a mínusz.


Részletek a napi.hu-n.