AD-blacklist1

2016
feb.
12

A tizennyolcadik kupagyőzelem

Írta: Oszvald György

MK ffi Kmet Kvar 096A röplabda Magyar Kupa idei döntőinek az Érd Aréna biztosította a helyszínt. A minden igényt kielégítő sportcsarnokban a február 11-ei nyitónap fénypontja a férfi döntő volt a két régi rivális, a Kaposvár és a Kecskemét között.

 

 

 

Döntő

 

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE   0:3  (-16, -23, -19)

 

V.: Bátkai-Katona Ágnes, Mezőffy Zsolt

Nézők: 1000

 

Kecskemét: Török Roland, Gacs Dániel, Pesti Marcell, Dávid Csanád, Farkas Péter, Dorcsák Lajos. Csere: Pápai Péter (liberó), Horváth Kristóf, Balla Szabolcs. Edző: Gyurkó Sándor.

 

Kaposvár: Nagy József, Bozóki Bence, Bagics Balázs, Magyar Bálint, Dávid Zoltán, Rása Alex. Csere: Deák Márk (liberó), Bögöly Gábor. Edző: Demeter György.

 

Fennállása alatt a tizennyolcadik kupagyőzelmet szerezte meg a Kaposvár csapata, miután fölényes, 3:0 arányú győzelmet aratott a Kecskemét ellen. Ez a győzelem azt is jelentette, hogy a Fino Kaposvár SE megvédte a kupagyőztes címét.

 

   MK ffi Kmet Kvar 065A férfiak döntőjére mintegy 1000 néző volt kíváncsi. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a kiváló hangulat ellenére az első szett csalódást okozott. A Kecskemét betlizett, a játék kétharmadáig jószerint meg sem tudtak mozdulni. Csak 8:16 után értek el néhány pontot. A Kaposvár szó szerint lelépte régi riválisát. Elég az eredmény alakulását megnézni: 1:2, 1:5, 1:8, 3:10, 4:12, 8:16, 11:19, 15:24.

 

   Másként alakult a második játszma. Bár az első technikai szünetig a Kaposvár vezetett, 2:5, 5:7 majd 6:8, a Kecskemét egy másik arcát mutatta, s a 8. pontnál utolérte a somogyiakat. Egál eredmények. 15:15, 17:17 után átvették a vezetést, 19:17, majd 20:18 állt az eredményjelzőn. A játék izgalmassá vált, remek alakítások, villámgyors, szúrt labdákból indított támadások jellemezték a meccset. Ezekkel együtt a Kaposvár nemcsak kiegyenlített, de átvette a vezetést a 21. pont után és simán nyerte a szettet

 

   MK ffi Kmet Kvar 092A harmadik játszma első része kiegyenlített képet mutatott, 5:5 után 8:7, majd 8:8 volt az eredmény. Bár ebbe azért belejátszottak olyan momentumok is, mint egy messzire elütött Dávid bomba vagy egy rossz Bozóki nyitás. Persze, kellettek olyan iszonyatos erejű ütések is, mint a kecskeméti Török Patriké, hogy a védőről a közönség soraiba pattant a labda. Török egyébként a mezőny legfiatalabb játékosa volt a maga 15 évével. Ennek ellenére meggyőző és magabiztos játéka sokat jelentett csapatának. Mindez azonban kevés volt ahhoz, hogy legyőzzék rutinos ellenfelüket.

 

 A férfi Magyar Kupa végeredménye

 

1. Fino Kaposvár SE

MK ffi Kmet Kvar 886

2. Kecskeméti RC, 3. Dág KSE, 4. MAFC-BME

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik  -  ITT 

fotó: 10kekrult.hu/OGY