AD-blacklist1

2016
feb.
11

Küzdelemből jeles

Írta: Oszvald György

MK ffi Dag Mafc 095leadA röplabda Magyar Kupa idei döntőinek az Érd Aréna biztosította a helyszínt. A minden igényt kielégítő sportcsarnokban a február 11-ei nyitónap első mérkőzése a férfiak között a bronzéremért zajlott.

 

 

 

A 3-4. helyért:

Dág KSE – MAFC-BME    3:2 (-22, 23, -22, 22, 8)

 

V.: Halász Enikő, Horváth Miklós

Nézők: 700 fő

 

Dág: Oszuska Gábor, Krupánszky Olivér, Horváth Gábor, ifj, Oszuska Zoltán, Jánossy Bálint, Szauter Péter. Cs.: Koch Norman (libero), Takács Roland. Edző: Szauter Ferenc

 

MAFC: Vocskó Máté, Kunert Mátyás, Csépke Gábor, Sow Ábrahám, Farkas Tamás, Szabó Balázs, Cs.: Tari Zsolt (libero), Tihanyi Péter, Tamasi István. Edző: Novák László

 

Bő félház kíváncsi a bronzmeccsre, s hogy sokan vannak, lesznek, azt már a parkolóban tudni lehetett. A kezdés előtt negyed órával már csak néhány üres hely volt a bejárattól legtávolabbi részen.

   A Dág nagyszámú szurkoló táborral érkezett, s a lelkes fanok minden egyes dági labdaérintést hatalmas ovációval díjaztak.

 

   MK ffi Dag Mafc 136

Fej fej mellett haladtak a csapatok, 7:8-nál volt az első technikai, majd a MAFC megugrott három ponttal, 8:11, s nemsokára 13:14-re alakult az állás. Változatlan izgalmak közepette 14:16-nál volt a második technikai szünet. A kiegyenlített küzdelemben 22-nél a Dág utolérte a műegyetemistákat, ám az egyenlő állásból a Novák-legénység tudott győzelemmel kijönni.

 

   MK ffi Dag Mafc 151Talán bosszúból, talán másért, a Dág kezdett jobban, 3:0, majd őrizte is az előnyét. 12:11-nél azonban kérdés volt, hogyan lesz tovább? Hát úgy, hogy minden bravúr ellenére sem sikerült egy mafcos mentés, sőt, utána egy ütést is rontottak, s 15:12 lett hirtelen. Időkérés és csere a MAFC oldalán, talán sikerül megtörni a Dág lendületét. Nem sikerült, 16:13-as eredménynél mentek a második pihenőre. Újabb két pont a Dágnak, 18:13. Igaz, ennek nem sokáig örülhettek, mert 19-nél beérte őket a MAFC, és ráadásul 20:20-ra hozták az állást. Izgalmakban nem volt hiány, következett az első játszma eleje, azaz hol itt, hol ott egy pont. Ez ment 22:22-ig. Aztán 23:22 lett egy szép támadás után, majd 24:23, végül a Dág bírta jobban a feszültséget, nyerte a játszmát.

 

A 3. szettben 4:2, majd 5:5 után vette át a vezetést a MAFC. A játék változatlanul jó színvonalú, küzdelmes és izgalmas. 7:8 az eredmény a technikai szünetben. Tartja a MAFC az előnyt, sőt, jó támadásokkal 8:12-re húz el. Egészen addig, hogy 21:23-nál elvileg szettnyerési esélyei keletkeztek. Jánossy még szépít, de a MAFC behúzta a szettet, így 2:1-re vezet a mérkőzésen.

 

   MK ffi Dag Mafc 1192:1 után mindig az a kérdés, hogy vége lesz-e a meccsnek vagy „kezdik előről”? Azaz, 2:2 után rövidített (15 pontig tartó szettben) döntik el a győztest. No, a 4. játszmának a Dág szalad neki jobban, 2:1. Ismét elmondhatjuk, ismétlődik az első játszma: fej-fej mellett haladnak a csapatok, 4:3, 5.5, majd itt két ponttal elhúz a MAFC, 5:7. Azonnal felel a Dág, nagyon szép centertámadásból Oszuska Gábor szépít, de ennek ellenére 6:8 az állás a technikai szünetben. 8:11 után változatlan az izgalom, 13:12, 14:14, majd 15:16 az eredmény. Sem a meccsre, sem a hangulatra nem panaszkodhat senki, köszönhetően a csapatoknak, a dági szurkolóknak, nem utolsó sorban a mérkőzésen DJ-feladatokat ellátó hangmestereknek! 17:17. Csak azért, hogy igazoljuk az állításainkat. 21:20, majd Sow egyenlít, aztán 24:22-nél már realitás az egyenlítés. S egy ifj. Oszuska ász nyitással meg is van.

 

   Nem kevésbé nagy izgalmak közepette a Dég vezet 6:4-re! Sőt, Tamasi outot nyit, már 7:4, Szabót lesáncolják Szauter Ferenc edző fiai, így 8:4-nél van a térfélcsere. Bár inne még lehet nyerni, sőt, volt is rá példa nem egyszer, az kérdés, itt mi lesz, hiszen a fanatikus dági szurkolók iszonyatos tempót diktálnak: 9:5.

  

   MK ffi Dag Mafc 116Közben megtelt a csarnok egyik fele, s a VIP nézőtér egy része is. Úgy 600-650 fő körül lehetnek a nézők. Míg ezt megszámoltuk, 12:7 lett az eredmény. A Dág pedig nem hagyta levegőhöz jutni a fővárosi csapatot, s 3:2-es győzelemmel nyerte el a Magyar Kupa bronzérmét.

 

   Oszuska Zoltán a dágiak doajenje azt nyilatkozta lapunknak, hogy örül a győzelemnek, a harmadik helynek, de a MAFC felkészültebb volt, s csak fiainak a küzdeni tudása, a jó blokkolás és a mezőnyjáték hozta meg a sikert. – Csak az ötödik játszmában mutatta a csapat azt, amire valójában képes, a másik négy játszmában tudásuk alatt játszottunk, s ez főleg a nyitásokra vonatkozik! Gratulálok a srácoknak! – mondta a mérkőzés végén.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik  -   ITT  

fotó: 10kerkult.hu/OGY