AD-blacklist1

2016
feb.
11

Hosszú elkülönült a magyar úszósporttól

hk a2Hosszú Katinka nem szakítja meg amerikai edzőtáborát, így a világ- és Európa-bajnok úszó az áprilisi, győri országos bajnokságon sem áll rajthoz. Kiss László szövetségi kapitány szerint még csak szakmai vitát sem lehet nyitni, mert az úszónő csak néhány MOB-vezetőnek veszi fel a telefont, nélküle veszélybe kerülhet a 4x200-as váltó riói indulása is.

 

 


Hosszú Katinka a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül azt üzente, nem vesz részt az áprilisi, győri országos bajnokságon, de a májusi Európa-bajnokságon már segít a váltónak.
„Szakmai egyeztetés zajlott le a Magyar Olimpiai Bizottság, Hosszú Katinka, valamint edzője, Shane Tusup között, amelyről a MOB főtitkára tájékoztatta Kiss László szövetségi kapitányt. A versenyző nem áll rajthoz az országos bajnokságon, mert nem szeretné megszakítani amerikai edzőtáborozását. De a májusi Európa-bajnokságon a válogatott rendelkezésére áll váltóban is” – mondta Siklós Erik, a MOB kommunikációs igazgatója a Nemzeti Sportnak.


Kiss László szövetségi kapitány szerint úgy még csak érdemi vitát sem lehet nyitni, ha egy versenyző csupán néhány MOB-vezetőnek veszi fel a telefont. Ahogy ő fogalmazott, Hosszú Katinka elkülönült a magyar úszósporttól.
„Ha valaki, én tisztában vagyok azzal, mit jelent az olimpiai aranyérem, de azt is tudom, egy-egy versenyző tettei milyen nagy hatással vannak a sporttársaira, ez különösen igaz azokra, akik példaképek is lehetnének” – mondta a kapitány, aki szerint Hosszú távolléte veszélyezteti a 4x200-as gyorsváltó kvalifikációját.


Tizenkét váltó már a tavalyi kazanyi vébén kvalifikálta magát Rióra, a fennmaradó négy helyet pedig a világranglista alapján osztják ki.
Az NS szerint állítólag létezik egy olyan úszószövetségi szabály, hogy az Eb vagy vb-k előtt kötelező részt venni az országos bajnokságon, a hiányzás a világversenyről való távolmaradást vonja maga után...


(Origo - NS)