AD-blacklist1

2015
aug.
30

EL: második helyen az elődöntőbe

roplabdaAz elődöntőbe jutását a 3:0-s győzelemmel már pénteken bebiztosító magyar női röplabda-válogatott szombat este másodszor is legyőzte a lengyeleket az Európa Ligában.

 

 

 

A mieink ezúttal kissé felforgatott a kezdőcsapattal léptek pályára: Kötél Zsanett lett a feladó, Szakmáry Gréta és Pallag Ágnes kezdett ütőként, Szombathelyi Szandra pedig liberóként debütált. Így is a mieink húztak el 3:0-ra, de ez végül pont az első technikai szünetre elfogyott. Ezután is tartották magukat a mieink, az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és Szombathelyi Szandi is remekül helytállt új szerepkörében, 15:17 után pedig a mieink állva hagyták ellenfelüket, s végül kilenc szettlabdájuk is volt (19:25).


Talán a pénteki vereség hatására, ezúttal valamivel kevesebben látogattak ki a helyi sportcsarnokba. Akik ott voltak, azok azt láthatták, hogy a második szettet a hazaiak kezdték jobban: a két nap folyamán most először 5:1-re, majd a technikai szünetben 8:4-re vezettek. A mieink ezúttal nem nyitottak úgy, ahogyan az előző meccseken megszoktuk tőlük és a lengyelek blokkja is jelentősen feljavult. Így fordulhatott elő, hogy 11 ponttal is vezettek már a lengyelek, innen még ugyan sikerült kozmetikázni az eredményt, de ez a szett így is elment (25:15).


A harmadik szett kiegyensúlyozott játékkal kezdődött, 4:3-as hazai vezetés után azonban megint összeállt a mienk játéka és meg sem álltak 11:4-ig. Különösen a blokkunk és Szakmáry Gréta volt elemében, Liliom Rita remekül nyitott, a lengyelek védekezése pedig teljesen összeomlott, így aztán ezt a szettet meg nagyon simán a mieink nyerték (13:25).


A negyedik játszmát megint a lengyelek kezdték jobban, de szerencsére ezúttal nem tudtak úgy meglépni, mint a másodikban, így a technikai szünetben csak kettővel vezettek, utána pedig sorozatban négy pontot csinálva fordítottak a mieink. Remekelt a blokk, a lengyelek pedig rendre hibáztak, sok outot ütöttek, de volt, hogy a felállásuk nem stimmelt. Így aztán hét pontos magyar előnynél vágtak neki a csapatok a végjátéknak, amit aztán meg is őriztek (18:25).
Lengyelország-Magyarország 1:3 (-19, 15, -13, -18)


Mivel a másik mérkőzésen Izrael 3:2-re legyőzte Görögországot, így a mieink végeztek a második helyen Törökország mögött, s csütörtökön Görögországban játsszák majd az elődöntő első mérkőzését, vasárnap pedig Szombathelyen a visszavágót. Izrael lett a negyedik.


(hunvolley.hu)