AD-blacklist1

2015
máj.
20

Kupagyőzelem kivégzéssel

ftc logo sportforum.huA Ferencváros története során 21. alkalommal nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát: a fővárosiak 4-0-ra győzték le a bajnok Videotont a Groupama Arénában szerdán este rendezett döntőben.

 

 

 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, amelynek elején a Videoton akarata érvényesült, ami három nagy helyzetben nyilvánult meg, ebből kétszer Dibusznak kellett bravúrral mentenie. A félidő derekától valamelyest visszaesett a tempó, a Ferencváros így kiszabadult a szorításból és kiegyenlítettebb lett a játék. Ekkor a zöld-fehéreknek is volt lehetőségük, azonban érvényes gól nem született a szünetig, mivel a zöld-fehérek találatát Iványi les címén - tévesen - nem adta meg.


A második játékrész - immár szakadó esőben - ismét egy nagy Videoton-helyzettel indult, ezt követően azonban a fővárosiak eldöntötték az összecsapást: előbb Varga Roland volt eredményes, amitől megzavarodott a székesfehérvári együttes és következő negyedórában még két gólt kapott Batik Bence és Lamah révén. A hátralévő időben a Videoton nem tudott újítani, helyzetig sem nagyon jutott, sőt, egy öngóllal még magabiztosabbá tette sikerét a Ferencváros, amely kiváló második félidei teljesítményével könnyedén hódította el a trófeát.
A Ferencváros legutóbb 11 éve, 2004-ben volt Magyar Kupa-győztes. Összességében ez volt a 21. kupagyőzelme.


Magyar Kupa-döntő
Ferencváros - Videoton FC 4-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 15 127 néző, v.: Iványi
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Batik, Ramírez (Bönig, 89.) - Gera (Cukic, 87.), Somália, Nagy Á. (Gyömbér, 70.) - Varga R., Böde, Lamah. Edző: Thomas Doll
Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Sándor, Simon Á. (Trebotic, 63.) – Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), Oliveira (Alvarez, 63.) – Nikolics. Edző: Joan Carillo
Gólszerzők: Varga R. (53.), Batik (60.), Lamah (69.), Szolnoki (86., öngól)

 

(MTI)

 


Mégsem lesz granidózus a Puskás-stadion
Egyszerűsítik, ésszerűsítik az új Puskás Ferenc Stadion terveit - írta a Népszabadség szerdán. Fürjes Balázs, budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos idén márciusban vette át a projektet. Már az első ismerkedő körök után nyilvánvalóvá vált számára, hogy a grandiózus tervek nem válthatók valóra a megadott 100 milliárdos költségkereten belül. Ráadásul szükségtelen ennyi különféle funkciót egyetlen épületbe összezsúfolni. Fürjes fő célja a tervek egyszerűsítése, és ezzel összefüggésben a projekt olcsóbbá tétele.
Fürjes az eredeti funkcióra, a futballra koncentrál, a rárakódott egyéb elképzeléseket pedig lehántja a létesítményről. Teszi mindezt azért is, mert az idő közben pereg, a stadionnak viszont 2018-ra el kell készülnie.