AD-blacklist1

2015
ápr.
26

Mert megérdemlik!

hokivalogatott koszonto mtiTöbb száz szurkoló köszöntötte vasárnap a magyar jégkorong-válogatott tagjait, akik szombaton a lengyelországi divízió I/A-s világbajnokságon kiharcolták az élvonalba jutást.

 

 

 

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, 6-700 drukker várta a nemzeti együttest a Városligeti Műjégpályán, ahol a 2008-as feljutást kiharcoló gárda három tagja, Horváth András, Szuper Levente és Szélig Viktor köszöntötte a megjelenteket.
A játékosokat egyenként szólították színpadra, miután befutott a csapatot szállító busz. Amikor már minden hazaérkező a pódiumon állt - három hokis és a szakmai stáb Krakkóban maradt -, bejátszották a lengyelek ellen 2-1-re megnyert szombati mérkőzés utolsó pillanatait, melyeket nagy üdvrivalgással fogadott a közönség.


Vas Márton csapatkapitány - aki már a 2008-as történelmi, első feljutás részese is volt - a hajnalig tartó ünneplés után elmondta: a csapatot egysége és hite repítette fel az elitbe.
- Volt egy közös álmunk, egy cél lebegett előttünk, és mindenki ennek szellemében dolgozta végig az edzőtábort, játszotta végig a felkészülési és a vb-meccseket - mondta.


Rajna Miklós kifejtette, végig érezte a válogatottban az erőt, hogy meg tudja valósítani álmait:
- A védekezésünk nagyon feljavult az elmúlt évekhez képest, ez az alapja a sikernek. Reméltem, hogy teljesítményemmel tudok segíteni. A kazah meccset leszámítva mindenkinél jobbak voltunk.


A vb előtt honosított Andrew Sarauer ugyancsak bízott benne, hogy nem a kiesés ellen, hanem a feljutásért játszhatnak.
- A többiek közül páran mesélték, milyen érzés volt 2008-ban feljutni. Azt pedig egyszerűen felemelő volt látni, miként él együtt a csapat a szurkolókkal. Köszönöm a lehetőséget, hogy a magyar válogatottban játszhattam - tette hozzá a Fehérvár kanadai születésű csatára, aki bekerült a torna All Star-válogatottjába is.
A 40 éves Frank Banham hasonlóan vélekedett:
- Kisfiúként volt egy álmom, hogy eljussak az NHL-be, ez sikerült. Most pedig végtelenül boldog vagyok, hogy egy olyan válogatott fogadott a sorai közé, amely jövőre az A csoportban szerepelhet - mondta Banham, aki nem tudja, számára mit hoz a jövő: - A fiatalok ugyan engem is fiatalon tartanak, minden edzésen keményen kell harcolnom a helyemért, de ez nem megy a végtelenségig. Remélem, bírom a következő szezont is, de először is a jövő héten megműtik a régóta fájós térdemet.


Rich Chernomaz szövetségi kapitány maximálisan elégedett volt csapatával:
- Büszke vagyok a fiúkra, mindent a magbeszéltek szerint végeztek. Ez nem csak a vb-re vonatkozik, már a számukra kiküldött elméleti anyagot is remekül elsajátították, aztán a jégen, edzésen és meccseken is minden feladatnál keményen harcoltak. Érezhető volt, hogy mindenki küzd, hogy bekerülhessen a keretbe. A vb-n pedig bebizonyították, hogy ott a helyük a legjobbak között - mondta a kapitány.


A magyarok 2008 után ismét, történelmük során másodszor kerültek fel az elitbe, amelynek vb-jét jövő májusban rendezik Szentpéterváron és Moszkvában.


(MTI) (fotó: MTI)