AD-blacklist1

2015
ápr.
25

Újra a hokivilág elitjében

Írta: szerk

hun pol hoki 2A magyar jégkorong válogatott Krakkóban győzte le a lengyeket. A találkozó tétje az volt, hogy győzelem esetén, megőrizve a csoport 2. helyét, a magyar váélogatott ismét az elit kategóriában küzdhet ellenfeleivel.

 

 

Hihetetlen közel a magyar válogatott ahhoz, hogy jövőre az A csoportos vébé résztvevője legyen. Az 1-0 valójában kétgólos előnyt jelent a lengyelek elleni sorsdöntő krakkói meccsen: ha rendes játékidőben nem veszítünk, feljutunk – írta az index.hu a meccs vége felé, 21.40-kor.

 

A nemzetisport.hu imígyen vezette fel a sorsdöntő találkozót:

   „A Krakkóban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokság utolsó mérkőzésén a magyar együttes ellenfele a házigazda lengyel válogatott lesz. Legjobbjaink a második, feljutó helyen állnak az összecsapás előtt, előnyük pedig három pont. Amennyiben tehát hatvan perc alatt nem kapunk ki a torna rendezőitől, akkor nyert ügyünk van, és jövőre – hét év után – ismét az A-csoportos elittel játszhatunk! A 20 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!”

   A győzelem pedig egy óriási csatában, az utolsó másodpercekben szerzett góllal született meg!

 

MAGYARORSZÁG – LENGYELORSZÁG 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Krakkó


MAGYARORSZÁG: Rajna – Szirányi B., Metcalfe, Sofron, Sarauer, Kóger – Vas M., Kiss D., Banham, Sebők, Hári J. – Pozsgai, Orbán, Erdély, Vas J., Kovács Cs. – Gőz, Magosi B., Nagy K., Benk, Vincze. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz


LENGYELORSZÁG: Odrobny – Bryk, Rompkowski, Zapala, Malasinski, Kolusz – Pociecha, Dutka, Chmielewski, Kowalowka, Pasiut – Wajda, Kotlorz, Laszkiewicz, Dziubinski, Galant – Kruczek, Wanacki, Baginski, Urbanowicz, Kalinowski. Szövetségi kapitány: Jacek Plachta

 

   A magyar csapat első gólja a 3. harmadban, a 42. percben esett. – VEZETÜNK! HÁRI JÁNOS, 1–0! Sebők lekészítése után Banham a jobb oldalról bombáz elemi erővel a kapura, Odrobny azonban nagyot véd, a kipattanó Hári elé pattan, aki néhány lépésről a felső sarokba húzza a korongot, a kapuvas alá – adta hírül az nemzetisport.hu a gól történetét.

   A történeti hűség kedvéért és a magyar csapat dicsőségére említsük meg a feljutást eredményező gólt, is, amely az 57. percben történt lengyel egyenlítés után, 6 másodperccel a meccs vége előtt született.

   60. perc: – Nagy a verekedés a korongért, majd tilos felszabadítás a mieinktől, 26 másodperc van még hátra. Nem indul el az óra a buli után, tanácskoznak a bírók most, videózás. 17 másodperc van mégiscsak hátra és buli a lengyel kapunál, majd Szirányi Bence üres kapus gólja – a saját harmadból suhintotta be a korongot az üresen árválkodó lengyel kapuba – eldöntött mindent!

 

hun pol hoki

 fotó: MJSZ/Mudra László és index.hu