AD-blacklist1

2015
ápr.
16

Fiatalon ment el a volt Fradi-kapus

ambrustamasA Ferencvárosi Torna Club örökös bajnok vízilabdázója, Ambrus Tamás hosszan tartó súlyos betegség után, életének 51. évében hunyt el csütörtök reggel.

 

 


,,Ambrus Tamás 1964. június 27-én született Budapesten, a családi hagyományoknak megfelelően tizenegy évesen vízilabdázni kezdett. Tizenhat évesen debütált az élvonalban, édesapja Ambrus Miklós olimpiai bajnok után ő is kapusposzton szerepelt. Pályafutása első húsz évében a Ferencvárosban védett, összesen 306 mérkőzésen játszott csapatunkban. Az FTC-vel 1988-ban és 1990-ben bajnokságot nyert, 61-szer hívták be a válogatottba, a nemzeti csapattal részt vett az 1986-os madridi világbajnokságon és az 1985-ös szófiai Európa-bajnokságon. 1990-ben külföldre szerződött, az RN Florentia játékosa volt, 1993-tól a BVSC-ben folytatta pályafutását, ahol két bajnoki címet nyert.
Aktív pályafutását követően 1998-ban és 1999-ben a BVSC másodedzőjeként bajnokságot nyert a csapattal. 2000-től négy éven keresztül dolgozott edzőként Firenzében, majd hazatért és hat évig dolgozott a PVSK-nál vezetőedzőként. 2010-ben visszatért nevelőegyüttesébe: három évig volt az FTC vezetőedzője, majd haláláig a klub vízilabda-szakosztályának vezetője.
Ambrus Tamásnak nagy szerepe volt abban, hogy Gerendás György visszatérjen a Fradiba, sajnos egy újabb sikerkorszaknak már nem lehetett a részese, hiszen 2014-ben agyi lymphomát diagnosztizáltak nála. Hosszan tartó betegséget követően április 16-án halt meg.
A Ferencvárosi Torna Club vezetői, sportolói és minden dolgozója osztozik a gyászolók fájdalmában."


(forrás és kép: Fradi.hu)