AD-blacklist1

2015
már.
04

Német irányra vált az MLSZ

bernd storck mlsz.huNémet szakember igazolt az MLSZ a sportigazgatói tisztségre. A német élkluboknál is megfordult Berndt Storck feladata lesz a válogatottak szakmai tevékenységének koordinálása mellett az akadémiai munka összehangolása is.

 

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi elnökségi ülésén állást foglalt abban, hogy az elmaradhatatlan infrastruktúra-fejlesztés mellett az utánpótlás-képzést, illetve a minden területre kiterjedő szakmai megújulást tekinti a magyar futball legfontosabb stratégiai fejlesztési területeinek. A 2014-ben felállított ad hoc bizottság munkáját az MLSZ Utánpótlás Tanácsadó Testülete (UTT) folytatta, amely modernizálta az utánpótlás versenyrendszerét annak érdekében, hogy az elitképzés során kiválasztott tehetségek folyamatos versenyhelyzetben erősödve fejlődhessenek.


A tudatosan megtervezett és felépített munkafolyamat tovább folytatódik. A szövetség vezetése 2015 márciusától Bernd Storckot bízza meg az utánpótlás sportigazgatói feladatkör ellátásával, a következő három esztendőben. Az 52 éves német szakember feladata közé tartozik a magyar utánpótlás futball egészének fejlesztése, a Double Pass vizsgálati eredményeinek felhasználásával elkészült utánpótlásképzés-koncepció gyakorlati végrehajtása, az akadémiai rendszer működésének szakmai felügyelete és koordinálása, valamint az A-válogatott szakmai támogatása is.
Bernd Storck felkészült, széles látókörű, nemzetközileg elismert szakember, aki pályafutása során értékes tapasztalatokat szerzett, dolgozott több különböző feladatkörben kiemelkedő és sikeres német klubcsapatoknál (Hertha BSC, VfL Wolsburg, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart), továbbá a szerb Partizan Beogradnál és a görög Olimpiakosz Pireusznál, valamint a kazah labdarúgó-szövetség alkalmazásában is állt. Bernd Storckot csütörtökön mutatja be hivatalosan az MLSZ.


Az MLSZ elnöksége áttekintette az élvonalbeli klubok infrastrukturális helyzetének időarányos fejlődését, amely egyre több pozitív eredményt mutat. Az OTP Bank Ligában szereplő együttesek közül korábban megújult a Győri ETO otthona, a nyáron pedig a DVSC, a Ferencváros és a Puskás Akadémia együttese kezdhette a bajnokságot megújult létesítményben, illetve a közelmúltban létrejöttek a szerződések az érintettek között az összes további létesítmény megújítására. Mindezekre is tekintettel az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy a közeljövőben egyeztetéseket kezd és intézkedéseket tesz a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében. Ezért a szövetség helyi szinten előbb a klubokkal, majd pedig a szurkolókkal illetve különböző társadalmi csoportok képviselőivel indít párbeszédet.


(mlsz.hu) (fotó: mlsz.hu)