AD-blacklist1

2015
feb.
27

Az NB I-et adnák a kontinensen

ftc gyor kezi 2013 mtiAz EHF Tv magyar kézilabda-bajnokikat is adna a jövőben. A magyar szövetség pedig 2015-öt Török Bódog emlékének szenteli.

 

 

 

Február 26-án ülést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége. A testület áttekintette a legfontosabb közelgő eseményeket, előtérben a májusi budapesti női Bajnokok Ligája-(négyes)döntővel és a júniusi magyarországi IHF-kongresszussal, valamint a válogatottak előtt álló legfőbb eseményekkel.


– A női Bajnokok Ligája négyes döntő és a júniusi budapesti IHF-kongresszus szervezése mellett az MKSZ 2015. évi költségvetési sarokszámait is áttekintettük, csakúgy mint a válogatottak soros feladatai kapcsán felmerülő kihívásokat. A final fourral kapcsolatosan nagyon örülünk az eddigi jegyfogyásnak, éppen ezért arra biztatunk mindenkit, hogy már jó előre foglalja le helyét a május 9-10-i csúcsrendezvényre a Papp László Budapest Sportarénába. Az IHF-kongresszus többes célt szolgál, lobbizunk a 2021-es vagy 2023-as felnőtt férfi világbajnokság, a 2018-as női junior világbajnokság és a 2019-es férfi ifjúsági világbajnokság megrendezésének elnyeréséért, és mivel az IHF-küldöttek és vezetők között több NOB-tag is van, a reménybeli 2024-es budapesti olimpiarendezési pályázat kapcsán sem mellékes, hogy vendégül láthatjuk a kézilabdavilágot. Jó előjelnek tekintem, hogy megkaptuk a 2016-os strandkézilabda-világbajnokságot, aminek nagyon örülünk! – mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke.


Az elnökség foglalkozott természetesen a decemberi magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság zárásával is, azonban a teljes pénzügyi elszámolás még nem ért véget, elsősorban a horvát társházigazdákkal való pénzügyi egyeztetések miatt.


A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége a múlt nagyjairól sem kíván elfeledkezni, ugyanakkor fontos a sportág fejlődése számára a folyamatos előrelépés is.
Idén 50 éve született meg a magyar kézilabdázás eddigi egyetlen világbajnoki címe, a női válogatott aranyérme, amit a Magyar Kézilabda-szövetség méltóképpen kíván megünnepelni. A jeles évforduló kapcsán az idei esztendő a győztes csapat szövetségi kapitányának emlékére a Török Bódog-emlékév címet viseli, az 1965-ben győztes csapat tagjai az MKSZ szervezésében kiutaznak Dortmundba, a siker helyszínére, a csapat legendás edzője emlékére pedig a Török Bódog Magyar Kupa nevet viseli a női MK idei négyes döntője. A Magyar Kézilabda-szövetség létrehozza a Török Bódog Emlékérem kitüntetést is, amelyet évente egy alkalommal ítélhet oda a szövetség küldöttgyűlése egy kitüntetettnek, életműdíjként, a díjazott elsősorban az edzői karból kerülhet ki.


Az eredményes múlt mellett a jelenre is büszke lehet a magyar kézilabdázás, hiszen az Európai Kézilabda-szövetség a nemzeti válogatottak 2014-es eredményei alapján készített rangsorában Magyarország az 5., az előrelépés pedig folyamatos a 2011-es 9., a 2012-es 7. és a 2013-as 6. helyezést követően.
A világ legjobbjai közé tartozik a magyar férfi és női bajnokság, mi sem jelzi ezt jobban, mint az EHF Tv érdeklődése, amely a jövőben magyar bajnoki mérkőzéseket is sugározna – a megkeresés súlyát jelzi, hogy a mostani az első alkalom bármely sportágat tekintve, hogy magyar nemzeti versenysorozat közvetítése iránt külföldről komoly érdeklődést támadt.


(nso.hu)  (fotó: MTI)