AD-blacklist1

2014
nov.
27

Hemingway megy, fideszes jön?

Budapest Honved logoBár egyelőre szzó nincs róla, de az Alfahir.hu szerint simán elképzelhető, hogy távozik a Bp. Honvéd FC tulajdonosa, és helyét a politikai elit egyik jól ismert képviselője vagy annak megbízottja veheti át.

 

 

 

Érdekes logikai következtetést tett közzé a szélsőjobboldali Alfahir.hu portál. Ebben a kispesti stadionépítkezés kormányzati jóváhagyásából kiindulva a mostani Honvéd-tulajdonos George F. Hemingway esetleges távozását vezeti le.
Mi magunk annyit fűznénk ehhez, hogy a következtetésben van ráció...
,,A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a Bozsik Stadion területe és üzemeltetése a Nemzeti Sportközpontok (NSK) kezelésébe kerül. Az ingatlan egyébként 2006 után előbb a XIX. kerületi önkormányzat, majd 2010-ben az MFA 2009 Nonprofit Kft tulajdonába került – ingyen. Most azonban az NSK megvásárolja a területet. Az új stadion építésére a jövő évi költségvetésben 2,1 milliárd forint van elkülönítve. Ezzel párhuzamosan megépül az a dél-pesti utánpótlás központ is, amely már 1999-ben is szerepelt az Orbán kormány tervei között. Akkoriban ezt még a Kispest-Honvéd FC Szegedre költöztetésével, és egy erős, alsóbb osztályú klub létrehozásával képzelték el, de ez mára változott.
A fent vázolt folyamatok természetesen felkeltették a szurkolók kíváncsiságát is, és a különböző fórumokon nagyon is valószínű következtetésekre jutottak a kispesti drukkerek. Könnyen elképzelhető, hogy ez a tranzakció az első lépés afelé, hogy a szurkolók körében nagyon népszerűtlen amerikai tulajdonos megváljon a profi csapatot üzemeltető kft-től, hogy ezután csak az utánpótlás csapat üzemeltetésével foglalkozzon. Természetesen nem maradna sokáig tulajdonos nélkül a patinás klub. Bár nincsenek konkrét információk erre vonatkozóan, de köztudott, hogy a Fideszen belül egyre erősebb pozíciókat magáénak tudható Szijjártó Péter kedvenc csapata a Kispest, annak mérkőzésein is rendszeresen jelen van. Talán ennek tudható be a komolyabb nemzetközi találkozók megrendezésére is alkalmas stadion és a budapesti utánpótlás központ megépítése is, ami jelzi, hogy a Kispesttel, mint élcsapattal, de legalábbis meghatározó klubbal számolnának a jövőben.
Bár a lelátókon tűzzel-vassal irtanák a politikai megnyilvánulásokat, akár a székely zászlót is tiltva, addig a díszpáholyokat egyre-másra lepik el a kormánypárt prominensei. Kubatov Gábor az FTC, Deutsch Tamás az MTK, Tállai András a Mezőkövesd, Mészáros Lőrinc a Felcsút vezetésében vállal vezető szerepet, az alsóbb osztályú egyesületekről nem is beszélve. Nem lenne tehát meglepő, ha Hemingway esetleges távozását követően ebben az esetben is a Fidesz Lendvai utcai székházából érkezne a megmentő…" - írta a portál.