AD-blacklist1

2014
szep.
01

Kirúgják, mert túl sokat költött

mtk se uj logoAz MTK ügyvezetése azonnali hatállyal megszüntette a női kézilabda-szakosztály igazgatójának, Rózsa Gábornak a munkaszerződését, és kezdeményezte a klub elnökségénél a felmentését, mert a szakosztály menedzsmentje ötszörösen túllépte a rendelkezésre álló pénzügyi keretet.

 

 

 

 

Az MTK hétfői közleményében jelezte: az ügyvezetés folyamatosan áttekinti a szakosztályok gazdálkodását, és az ellenőrzés során derült ki, hogy az elfogadott egyesületi költségvetésben rendelkezésre álló pénzügyi keretet a kézilabdás menedzsment ötszörösen túllépte. Ezután a klub ügyvezetése utasította a szakosztály-igazgatót a költségvetés átdolgozására, ez azonban nem történt meg. A klub szerint a szakosztály a kereteket többszörösen meghaladó kötelezettségvállalások miatt két hónapon belül fizetésképtelenné vált volna.
Az MTK ügyvezetése ezért azonnali hatállyal megszüntette a női kézilabda-szakosztály igazgatójának, Rózsa Gábornak a munkaszerződését, és kezdeményezte a klub elnökségénél a felmentését. (Rózsa Gábor korábban a PVSK női kosárlabda-csapatának vezetője volt.)


Az MTK női kézilabdacsapata, amely az előző idényben az utolsó előtti helyen végzett az NB I-ben, a nyáron 13 játékost és új edzőt igazolt. A most rajtoló szezonban szerdán az ezüstérmes FTC-hez látogat, vasárnap pedig a címvédő, BL-győztes Győrt fogadja a Népfürdő utcában.


(MTI - 10kerkult.hu)