AD-blacklist1

2014
aug.
31

Fradi: dupla bánat

ftc logo sportforum.huSzomorú vasárnapja volt az FTC-nek: a labdarúgó NB I-ben a csapat kikapott MTK vendégeként, míg a kézis lányok a Szuperkupát bukták el a Győr ellenében. Kézis hír: Mocsai Lajos lemondott a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

 

 

 


A kispesti Bozsik-stadionban rendezett mérkőzés elején ugyan a Ferencváros birtokolta valamivel többet a labdát, helyzeteket azonban inkább az MTK alakított ki. Sokadik gólszerzési lehetőségüket aztán kihasználták a kék-fehérek, de az örömük nem tartott sokáig, mert néhány perc elteltével - némileg váratlanul - egyenlített az FTC. Az MTK-kontrák a folytatásban is veszélyt jelentettek, de több gól a szünetig már nem esett.


A fordulás után a korábbiaknál jóval összeszedettebben futballozott a cserékkel felfrissített Ferencváros, de hiába szorította be a továbbra is kontrákra játszó hazaiakat, nem tudott előnybe kerülni. A hajrában aztán - ugyancsak kissé váratlanul - ismét előnybe került Garami József gárdája, és a vendégek ezúttal már nem tudtak egyenlíteni, sőt az utolsó percekben még az MTK-nak voltak helyzetei.


A Ferencváros sorozatban aratott három győzelem után kapott ki, az MTK pedig pontszámban beérte fővárosi riválisát a tabellán. Ez volt a 205. örökrangadó, amelyen a 76. kék-fehér siker született az eddigi 83 FTC-győzelem és 46 döntetlen mellett.


OTP Bank Liga, 6. forduló
MTK Budapest-Ferencváros 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Bognár
Gólszerzők: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.)


A forduló többi meccseiől bővebben az mlsz.hu-n.

 


Győri diadal


Az első alkalommal megrendezett kézilabda Szuperkupán – Veszprémben – a nőknél bajnok, kupagyőztes és BL-címvédő Győri Audi ETO a Ferencvárossal játszott.
Sok hibával kezdett mindkét csapat, Amorim volt az első a mezőnyben, aki higgadt maradt támadásban, és gyorsan kétszer villant. A kapusok, Herr és Tomasevic jól védtek, így az első negyedórában alig rezdültek a hálók.
Ahogy Görbicz is belelendült, fokozatosan nőni kezdett a különbség, és a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő fővárosiakon még az időkérés sem segített. Amikor pedig Löke is sziporkázott, 11-6 lett az állás. Megroppant az FTC, amelyben ebben a szakaszban szinte csak Steinbach játszott elfogadható szinten. A szünet előtt kétszer is emberelőnybe került az ETO, amely végül hatgólos vezetéssel vonult el a pihenőre.


A második félidő elején voltak fellángolásai a Ferencvárosnak, de a Győr könyörtelenül megbüntetett minden kis hibát. A 37. percben már 21-13-ra vezetett az ETO, amely minden téren jobb volt riválisánál. Időkérést követően aztán Pena és Szucsánszki révén jobb lett az FTC játéka, és csökkenni kezdett a különbség. A kisebb hullámvölgybe került győriek 22-18-nál próbálták meg rendezni soraikat, de a védelmük összeesett, a kapusaik pedig nem találkoztak a labdával.
Az utolsó tíz perc 25-22-es ETO-vezetésről indult. Az 53. percben Szucsánszki megpattanó lövésével 25-24 lett az állás, Görbicz azonban válaszolt. Amorim kiállítása alatt nem sikerült az FTC-nek az egyenlítés, a végén pedig éppen a brazil légiós harcossága döntött a Győr javára.


Szuperkupa
Nők:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-28 (15-9)
Gól: Görbicz 10, Löke 6, Amorim 5, Kovacsics 4, Aguilar 2, Korsós 1, Orbán 1, illetve Szucsánszki 8, Pena 5, Lukács 4, Tomori 3, Steinbach 3, Szamoránsky 3, Kovacsicz 1, Szarka 1
A férfi döntőben: MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 33-24

 


Mocsai: viszlát!

A felnőtt válogatottak szakmai igazgatójaként folytatja Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott eddigi szövetségi kapitánya - jelentették be vasárnap Veszprémben, a szuperkupa mérkőzések előtt.
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, a szakember az elmúlt napokban jelezte az elnökségnek, hogy megsokasodott teendői miatt nem tudná megfelelően ellátni a férfi válogatott szakvezetői teendőit. Vetési hozzátette: az elnökség sajnálattal, de tudomásul vette a szövetségi kapitány döntését, és a továbbiakban a felnőtt válogatottak szakmai igazgatójaként számít a munkájára.
Az elnök kifejtette, hogy sürgősen új szövetségi kapitányt kell találniuk, hiszen október végén és november elején már Európa-bajnoki selejtezőt játszik a válogatott Portugália és Ukrajna ellen. A szövetség továbbra is főállású szövetségi kapitányban gondolkodik, de mint azt Vetési Iván elmondta, korai még konkrét nevekről beszélni, illetve arról, hogy külföldi vagy hazai szakember lesz-e az utód.
- Az embernek erkölcsi kötelessége, hogy időben jelezze, ha az életében változás alakul ki - indokolta döntését Mocsai Lajos, aki úgy határozott, a magyar nemzeti együttesek kispadján edzőként eltöltött 16 év és 356 mérkőzés után váltania kell.


A Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatójaként is tevékenykedő Mocsai Lajos kijelentette, megpályázza az ismételten önállóvá váló Testnevelési Egyetem rektori posztját, és a jövőben az oktatási-tudományos munkát helyezi előtérbe.
A 60 esztendős Mocsai 2010 óta irányította a magyar férfi csapatot, amelynek 1985 és 1989 között egyszer már volt a szövetségi kapitánya. Később, 1998 és 2004 között a női válogatottat irányította.


 

 


(MTI)