AD-blacklist1

2014
júl.
30

Belépés csak szurkolói kártyával!

fociszurkolókAz MLSZ határozata alapján kötelező lesz a szurkolói/klub kártya használata az első osztályú futballklubok stadionjaiban és a magyar válogatott mérkőzésein is.

 

 

 

 

Az Ujpestfc.hu kedden közölte a lilák szurkolóival, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján a beléptető rendszerekkel rendelkező stadionokban szeptember 15-től a jegyvásárláshoz kötelező a szurkolói kártya használata.
„Az MLSZ kedden főtitkári levélben arról tájékoztatta klubunkat, hogy a szurkolói kártyák használata szeptember 15-e után lesz kötelező.” „A kártya kiváltására a Megyeri úti pénztárban van lehetőség nyitva tartási időben, a kártya igénylése Újpesten – ellentétben más klubokkal – ingyenes” – írják.


Később, a Nemzeti Sport Online megkeresésére Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs vezetője azonban már arról beszélt, hogy nemcsak a beléptető rendszerrel rendelkező stadionokban, hanem az összesben be kell vezetni a kártyát, ráadásul egy kártyával minden csapat meccse látogatható lesz.
„Lesz erre megoldás külön a vendég-, a hazai és a semleges szurkolók számára is, nem kell külön kiváltaniuk kártyát emiatt, így például egy Fradi-szurkoló is ki tud majd menni mondjuk egy Honvéd–MTK-meccsre – közölte Sipos.


Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség HÉ-24/2014-es számú, 07.02-es keltezésű hivatalos értesítőjében még arról volt szó, hogy a szurkolói kártya bevezetése csak a beléptető rendszerekkel rendelkező stadionokban lesz kötelező. Az értesítő erre vonatkozó passzusának egyik legérdekesebb pontja pedig az, hogy a nemzeti válogatott mérkőzései is csak ezzel a kártyával lesznek látogathatók.


ELN-127 /2014 (06.26) számú határozat
Az MLSZ Elnöksége 2014/15 versenyévadban kötelezővé teszi
a) az NB I-es csapatoknak a központi jegyértékesítő rendszerhez való informatikai csatlakozást, ahol ennek a feltételei rendelkezésre állnak;
b) az NB I-es csapatoknak a beléptető rendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
c) a magyar férfi felnőtt válogatott mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
d) a szurkolói kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtását;
e) az MLSZ Elnöksége megbízza a Központi hivatalt, hogy haladéktalanul dolgozza ki a szurkolói kártya kötelező alkalmazásának szabályrendszerét.


Eddig csupán a Ferencvárosnál volt kötelező a szurkoló kártya használata, az „Üllői úti tesztidőszak” után azonban úgy tűnik, a magyar első osztály klubjainál is alkalmazni kell majd. Ha addig nem jön elő újabb ukázzal az MLSZ.


(Mno.hu)