AD-blacklist1

2014
júl.
20

Budapesten üt majd kontinens elitje!

asztaliteniszBudapest rendezheti 2016-ban az asztaliteniszezők Európa-bajnokságát. A viadalon az egyéni számok, azaz az egyesek, egynemű párosok és vegyes párosok küzdelmeit bonyolítják majd le.

 

 

 


Az európai szövetség (ETTU) elnöksége vasárnap Riva del Gardában, az utánpótlás Eb olaszországi helyszínén hirdette ki a következő felnőtt Eb-k rendezőiről szóló szavazás végeredményét.
Az ETTU vezetői a 2015-ös Eb-re pályázó három város, Budapest, Jekatyerinburg és Almeria közül előbbi kettő anyagát ítélték kiemelkedőnek és mivel egyik pályázót sem szerették volna elveszíteni, úgy döntöttek, ez a két helyszín rendezze a következő két kontinensviadalt. A két ország nemzeti szövetségének helyszínen lévő vezetőit arra kérték, egyezzenek meg egymással az időpontokról, ám a tárgyalások nem jártak sikerrel, így az ETTU végül saját hatáskörben határozott: a jövő évi, egyéni és csapatversenyt is magába foglaló Európa-bajnokságot az orosz város, míg a 2016-os Eb-t Budapest rendezi.


A 2016-os viadalt a tervek szerint a jelenleg felújítás alatt álló, ősszel átadandó, 3000 néző befogadására alkalmas Tüskecsarnokban rendezik majd meg szeptemberben vagy októberben. A létesítményben 16 versenyasztal elhelyezésére lesz lehetőség.
- Rendkívüli megtiszteltetésnek tekintjük, hogy több mint három évtized után ismét világversenynek adhatunk otthont - mondta a MOATSZ közleménye szerint Nátrán Roland, a magyar szövetség elnöke. - Biztos vagyok benne, hogy az Eb-rendezés új lendületet ad a magyar asztaliteniszsportnak, új fejlődési pályára állítja a sportágat. A szponzori háttér és a kormányzat elvi támogatása természetesen a 2016-os évre is érvényes. Noha eredetileg 2015-re pályáztunk, az ETTU döntése miatt a legkevésbé sem vagyunk csalódottak. Ráadásul jövőre a nemzetközi szövetség World Tour-sorozatába tartozó verseny házigazdái leszünk, a sportág kedvelői tehát a következő évben sem maradnak rangos asztalitenisz-esemény nélkül".


Budapest 1958-ban és 1982-ben rendezett asztalitenisz kontinensviadalt. A legutóbbi, 32 évvel ezelőtti viadalon a viadalon a magyar férfi- és női csapat egyaránt aranyérmes lett.


(MTI)