AD-blacklist1

2022
nov.
27

Súlyosan megsérülhetnek a gyerekek trambulinozás közben

Írta: szerk-OGY

trambulin1Az ugrálóalkalmatosság egyre népszerűbb, pedig komoly kockázattal bír. Ezt példázza a ma 18 éves Nathan története, aki hátraszaltózni kísérelt meg, amikor eltörte a nyaki gerincét. A fiú keze és lába is örök életére lebénult. Habár az ilyen tragédiák ritkák, a kórházakban egyre több gyerek köt ki a trambulinozás miatt: az ilyen esetek száma 50 százalékkal emelkedett a múlt év során.

 

 

   A pandémia óta a trambulinozás a gyerekek mentsvára. Ez tükröződik az eladásokon is: a járvány kezdete óta háromszor annyi kelt az eszközökből, mint korábban – írja a Szeged Kurír.

  

   trambulin2A trambulinozás azonban komoly veszélyeket hordoz. Ezt példázza a ma 18 éves Nathan története, aki hátraszaltózni kísérelt meg, amikor eltörte a nyaki gerincét. A fiú keze és lába is örök életére lebénult. 

   Habár az ilyen tragédiák ritkák, a kórházakban egyre több gyerek köt ki a trambulinozás miatt: az ilyen esetek száma 50 százalékkal emelkedett a múlt év során.

   A leggyakoribbak a csonttörések, ám az orvosok szerint az igazi veszély abban rejlik, ha a szülők tájékozatlanok a trambulinozást illetően. Sokan azt hiszik: a háló megtart, így az ugrálás veszélytelen. Pedig még az is előfordul, hogy a gyerekek a háló túloldalára „katapultálják” magukat egy szerencsétlen ugrással.

 

   A Családi hírek portál szakértője azt tanácsolja, hogy a gyerekek csak 6 éves kor fölött, egyedül és egyéb játékok bevitele nélkül használják a trambulint. A helyes viselkedés mellett csökkenthető a balesetek esélye.

   Írásunk a 8400.info.hu, a Sopronnet, a Minden férfinak férfi portál, a Gyakorolj.hu és az Igazmondó online magazin segítségével készült. 

 

fotó: O.GY.