AD-blacklist1

2022
ápr.
25

EU-s futás a Szabadság téren

Írta: szerk-OGY

EU run lead1A „18 év – 18 km” - EU-s futás rendezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. A nagy hagyományokkal és számtalan sikeres futóverseny megrendezésével bíró kőbányai vállalkozás a jelen futást május 8-ra, Budapesten, a Szabadáság térre írta ki. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  

 

   Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ismét különleges, ingyenes, 18 kilométeres futásra van lehetőség.

 

   A szervezők kérik, hogy aki részt kíván venni a futáson, az az lépjen be az online regisztrációra a honlapon; – a regisztrációra a létszám beteltéig, illetve 2022. május 1. éjfélig lehet.

   A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2500 fő, váltóban 1500 fő (500 csapat).

   A 18 kilométeres távot egyénileg (3 kör) vagy 3 fős váltófutásban (3×1 kör) lehet teljesíteni. 2 főből is állhat a váltó, ebben az esetben az egyik váltótagnak két kört kell teljesíteni, vagyis 12 km-t, a másiknak egy kört, vagyis 6 km-t. Átversenyzés lehetséges: a váltók első és második tagjai a váltás után tovább futhatnak, és teljesíthetik a második és harmadik kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékeljük, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.

 

EU run logo

 

   Minden célba érkező egy egyedülálló emléket, Magyarország tizennyolc éves EU-tagságát szimbolizáló érmet kap. A versenyt követően 15 értékes tombolatárgyat is kisorsolunk a befutók között (5 db okosóra, 10 db sporthátizsák).
 
   Az útvonal mentén olyan 18, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztés képét helyezzük el, amelyek szorosan kapcsolódnak a fiatalokhoz. Ennek kiemelt aktualitást ad, hogy 2022-t az Európai Unió az ifjúság európai évévé nyilvánította.
 
   A „18 év – 18 km” - EU-s futás az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők a 18 kilométeres táv teljesítésével 3, a 6 kilométeres táv teljesítésével 1 Ötpróba-pontot szereznek.

 

reg

 

Részletek ITT olvashatók