AD-blacklist1

2021
máj.
09

Nem borult a papírforma a belaruszok ellen

Írta: szerk

rbsel b2leadFérfiválogatottunk második Európa-bajnoki selejtezőjét játszotta le Belarusz ellen. Koch Róbert csapata másfél szettig jól tartotta magát a sokkal esélyesebb, a legutóbbi Eb-t is megjáró belarusz válogatott ellen, de végül 3:0-s vereséget szenvedett.

 

 

 

Magyarország – Belarusz 0:3 (–21, –15, –12)

 

Ludovika Aréna, 160 néző. V: Pop (román), Mokry (szlovák).

 

MAGYARORSZÁG: Keen, Horváth K. 5, Szabó A. 4, Baróti 15, Pádár 4, Gacs 3. Csere: Bozóki (liberó), Gergye 3, Blázsovics, Magyar. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.

 

BELARUSZ: Panaszenko 10, Kuras 5, Daviszkiba 11, Burau 8, Miszkevics 1, Maszko 6. Csere: Budzjuhin, Lazuka (liberók), Babkevics 10, Bahatka 1, Pranko, Cjuskevics. Szövetségi kapitány: Viktar Beksa.

 

Edzői értékelés

   Koch Róbert: – A meccs végkimeneteke várható volt, a pontokat tekintve azért ebben több is lehetett volna. Másfél szettig bírtuk ütő- és nyitóerővel, de aztán felőröltek minket a hosszabb labdamenetek és kijött a fehéroroszok fizikai fölénye. Ettől függetlenül nem éljük meg kudarcként a meccset, dolgoznunk kell tovább.

 

   rbsel b1Egy helyen is változtatott Koch Róbert a pénteken, Norvégia ellen győztes befejezőcsapaton: maradt a csapatban Keen Cameron és Horváth Kristóf is, viszont bekerült Baróti Árpád, mégpedig átlóként, míg Pádár Krisztián így négyes ütőként került bevetésre.

 

   Ahogyan az várható volt, a fehéroroszok kezdték jobban a találkozót, és kényelmes, négy-öt pontos előnyt építettek ki, ám a szett vége felé Baróti vezérletével kezdték elkapni a fonalat a mieink, akik 18:18-nál egyenlíteni is tudtak.

   rbsel b3Sajnos a hajrá a vendégeké volt, de a 25:21-es szett így is remek eredménynek számított.

    A mieink folytatták a remek teljesítményüket a második játszmában is, többször a vezetést is átvették, ám a szett közepén elfogyott az erő, a fehéroroszok pedig gyakorlatilag szétnyitották a mieinket – főleg Kuras volt elemében, aki öt ászt is kiosztott ebben a felvonásban –, és így a vége tízpontos vereség lett (15:25).

 

   A harmadik játszmában Blázsovics Péter és Gergye Roland is bekerült a kezdőbe, de sajnos a vendégek fölénye nem változott. Később Magyar Bálint is lehetőséghez jutott, de 17:7-nél tíz pont is volt már a különbség. Baróti bombái azért így is élményszámba mentek, azzal ugyanis nem tudott mit kezdeni az ellenfél, hálás is volt érte a lelkes hazai közönség. Gergye is többször villant, de azért is izgulni kellett, hogy a mieink ki tudnak-e jönni tízből. Ki tudtak, de a vége így is 25:12 lett.

 

   A csoport másik mérkőzésén a portugálok ugyancsak háromjátszmás győzelmet arattak a norvégok felett, így a mieink a harmadik helyen várják a folytatást. Folytatás vasárnap este éppen Portugália ellen.

 

kép, szöveg: hunvolley.hu