AD-blacklist1

2020
okt.
23

Vízbiztonságot mindenkinek! - Felnőtteket tanít úszni az Ötpróba

Írta: szerk

5proba leadOktóberben megnyitotta kapuit az Ötpróba Úszóiskola. A kezdeményezés célja, hogy kortól és edzettségi állapottól függetlenül egyre több ember tudjon biztonságosan úszni, és a vízi sportok segítségével őrizhesse meg egészségét.

 

Annak ellenére, hogy a magyarok világviszonylatban is jeleskednek a vízi sportokban, mégis sok felnőtt akad hazánkban, akinek kihívást jelent az úszás. Az Ötpróba szabadidősport-mozgalom azt vallja, hogy sosem késő vízbiztonságot szerezni, és egyáltalán nem szégyen felnőttként úszni tanulni.

   Az októberben megnyílt Ötpróba Úszóiskola baráti áron, mindössze 1862 Ft-os alkalmankénti árral (8 alkalmas bérlet vásárlása esetén), profi úszóoktatók közreműködésével segít megszerettetni minden ötpróbázóval az úszást, a kezdőtől egészen az edzésszintig. A foglalkozások résztvevői jutalomként Ötpróba-pontokat szerezhetnek, amelyekkel akár a 2021-es tokiói olimpiára is eljuthatnak szurkolóként.

 

5proba Uszoiskola

 

   Keveset beszélünk róla, pedig gyakran előfordul Magyarországon, hogy az emberek víziszonnyal küzdenek vagy elérhetetlen álomnak tűnik számukra az úszástudás. Az sem ritka, hogy valaki tud ugyan úszni, de nem helyes technikával tempózik, ezért kevésbé hatékony az edzés. Az Ötpróba szerint ezen a helyzeten fontos javítani, mert az úszás az egyik legegészségesebb sportág és sok más népszerű vízi sportág alapfeltétele is, amelyek űzése változatosabbá teheti a sportkedvelők edzésrutinját, hosszú távú motivációt biztosítva.

 

   5proba MerkelyA fent leírt helyzeten segít az Ötpróba Úszóiskola, amely az ötpróbázók számára látogatható: az edzésekre a MOM Sportban kerül sor kedden és csütörtökön reggel és az esti órákban.

   A foglalkozásokat a Buborék Úszóiskola vezetője, Merkely István (képünk) és szakképzett csapata tartja, akik már több tízezer gyermeket és felnőttet tanítottak meg úszni, és több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek. A cél lehet az alapvető vízbiztonság és úszástudás megszerzése a kezdők számára, vagy akár a Balaton-átúszás is az edzések hatására egyre technikásabbá váló gyakorlottabb úszóknak.

 

   Az Ötpróba többféleképpen igyekszik ösztönözni a részvételt. Legfőképpen a rendkívül kedvező bérlettel, amely az uszodabelépőt és az oktatás díját is tartalmazza, emellett minden jelentkező ajándék Ötpróba úszósapkát kap, a tanfolyam végén tett sikeres vizsga után pedig, 500 m teljesítésével 1 Ötpróba-pont szerezhető.

   Az Ötpróba mozgalomhoz csatlakozók később, aktív hobbisportolóvá válva további pontokat gyűjthetnek, amelyeket értékes sportfelszerelésekre válthatnak. A legkitartóbbak pedig akár a tokiói olimpiára is eljuthatnak szurkolóként.

 

   További információk:

   Az Ötpróba Úszóiskoláról:  ITT , az Ötpróba szabadidősport-mozgalomról: ITT , végül Merkely István oktatóról ITT  olvasható egy bemutatkozás. 

 

címkép: sonline.hu/Németh Levente