AD-blacklist1

2020
aug.
22

Vízilabda világliga - januárban folytatódik a férfi, februárban a női sorozat

Írta: szerk

vlv polo2021. januárban folytatódik a férfi, míg februárban a női vízilabdázók Világliga-sorozata – adta hírül a vlv.hu szakportál.

 

 

 

 

A szakportál beszámolója szerint a pandémia miatt márciusban elhalasztott olasz-magyar férfi negyeddöntőt január 12-én pótolják Firenzében. Ezt követően – a megváltozott kiírás miatt – még egy meccset kell nyerni a Montenegró-Horvátország találkozó győztese ellen ahhoz, hogy a nemzeti csapat nyáron szerepelhessen Tbilisziben a szuperdöntőben.

 

   marcztamas– A 2019-20-as Világliga-sorozat mérkőzéseiről van szó, ezek húzódnak át 2021-re, ami jelzi, hogy a FINA maximális biztonságra törekszik és nem is írt ki új Világliga-tornát a 2021-es évre. Mindenesetre jó, hogy már látjuk az időpontokat, mert ez kell a saját tervezésünkhöz.

   Szeptembertől az év végéig három összetartást szeretnék a válogatottakkal. Vannak tervezett időpontjaim, amiket már egyeztettem az érinett játékosok edzőivel is, de ezeket még nem közlöm, mert még várjuk az európai kupák megrenezésének konkrétumait, illetőleg a bajnoki kezdés körülményei és a Magyar Kupa utolsó szakaszának elhalasztása miatt is zsúfoltabbá válik ez az időszak a számítottnál. Két-három, illetőleg 4-5 napos összetartásokat tervezek. – nyilatkozta Märcz Tamás szakvezető (képünk) a vlv.hu-nak.

 

*


    A csoportjukban éllovas nők a tervek szerint február 9-én az olaszokat, március 16-án a franciákat fogadják.

 

5. játéknap, 2021. február 9.                                 6. játéknap, 2021. március 16. 

Hollandia-Görögország                                                Görögország-Olaszország     
Magyarország-Olaszország                                        Hollandia-Spanyolország
Oroszország-Spanyolország                                        Magyarország-Franciaország

 

A jelenlegi állás:


1. Magyarország 10 pont (4 mérkőzés); 2. Spanyolország 8 pont (3); 3. Olaszország 7 pont (3); 4. Oroszország 6 pont (4); 5. Hollandia 2 pont (2); 6. Görögország 0 pont (3); 7. Franciaország 0 pont (3)



   birotamas– Nincs újdonság, a számunkra legfontosabb, az olimpiai kvalifikációs selejtező időpontja nem változott. Bár a Világliga-csoportunkban a helyzet még kissé zavaros, én úgy tekintem, hogy az eddigi eredményeinkkel a szuperdöntőbeli helyünk már megvan vagy majdnem biztosan megvan. Ráadásul mindkét hátralévő hazai meccsünket meg akarjuk nyerni. Ami gondot okoz, az az, hogy a következő három és fél-négy hónapra szinte lehetetlen tervezni, az ember még egy hónapra sem lát előre. – nyilatkozta Bíró Attila, a női válogatott kapitánya a vlv.hu-nak.

 

    A nők olimpiai kvalifikációs tornáját január 17. és 24. között Triesztben rendezik, ezen érdekelt a válogatott.

   A férfi csapat viszont az Eb-győzelemmel már megszerezte az olimpiai részvétel jogát.

 

   A vlv.hu részletes beszámolója ITT olvasható.  


MTI; vlv.hu; fotó: vlv.hu