AD-blacklist1

2020
júl.
17

Salgó-rali - 200 autó és nemzetközi mezőny

Írta: szerk

s rali 3Csaknem 200 versenyautóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze a rali országos bajnokság idénynyitó futamára, a július 19-án, vasárnap sorra kerülő Salgó-ralira.

    

 

 

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke az M1 aktuális csatornán azt mondta, a környező országokból azért nagy az érdeklődés a verseny iránt, mert egyrészt a magyar bajnokság színvonala magas, másrészt a szomszédos államokban a koronavírus-járvány nyomán elrendelt korlátozó intézkedések miatt még nem tudtak futamokat rendezni.


    „Itt lesz a teljes szlovák mezőny, a hazai párosok közül pedig az első- és a másodosztály is rajthoz áll, így rengeteg R5-ös versenyautót láthat a közönség” – nyilatkozta az MNASZ elnöke, hangsúlyozva, a szövetség számára is nagyon pozitív, hogy a pandémia miatt kialakult hosszú szünet után újra versenyt rendezhet.
    „Indulnak az elmúlt kettő-három év országos bajnokai, valamint többek között a Turán Frigyes, Bagaméri László páros is, amely tavaly novemberben megnyerte a nyíregyházi Európa-bajnoki futamot” – tette még hozzá Oláh Gyárfás.


    A címvédő Vincze Ferenc az M1-nek azt nyilatkozta, úgy érzi, új csapatával jó irányba haladnak, tesztelni is tudták a versenyautót, de kifejezetten nehéz idénynyitóra számít.
    „A szlovák mezőnyben is sok jó autó van, nálunk is jönnek a fiatalok, sokan közülük R5-ös autóval, úgyhogy biztosan nem lesz könnyű verseny a számunkra sem, de megteszünk mindent a győzelemért” – mondta Vincze.


    Turán Frigyes az MTI-nek a szezonkezdet előtt azt mondta, a hosszú kihagyás után izgatottan várják az első viadalt, ugyanakkor nyugodtan állnak rajthoz, mert fizikálisan és mentálisan is felkészültek.
    „A teszteken hatékony munkát tudtunk végezni. A Next Auto Polo GTI R5-öse nagyon jól teljesített, egyre jobban kiismertük, jól is érezzük magunkat benne, ennek remélhetőleg meglesz az eredménye” – nyilatkozta a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője. Turán hozzátette, az egy napba sűrített ob-futam izgalmas kihívásnak ígérkezik, melynek során kiélezett küzdelemre számít.

    s rali 2

 

   A hatfutamosra tervezett ob első fordulójának rajtceremóniáját 19-án, szombat este rendezik Salgótarjánban, az első gyorsasági szakasz rajtjára pedig vasárnap 7 órakor kerül sor. A mezőnyrekilenc gyorsasági szakasz és 121,29 kilométeres versenytáv vár.

 

MTI; fotó: címkép/baloghjani.hu; duen.hu