AD-blacklist1

2017
szep.
22

Női röplabda Eb – Nincs félelem a lányok arcán

Írta: szerk

volley eb2 leadA csapatvezető szerint meccset akarnak nyerni, s továbbjutni a magyar női röplabda-válogatott játékosai, akik csütörtökön már az Európa-bajnokság fő helyszínén, a bakui National Gymnastics Arenában edzettek. Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti.

 

 

 

   – Szerencsére már van összehasonlítási alapunk a két évvel ezelőtti antwerpeni kontinensviadalnak köszönhetően, így elmondhatom, hogy az itteni szervezés talán még afölött is van – nyilatkozta Németh Lajos a helyi tornaszövetség rendkívül impozáns, kilencezer néző befogadására alkalmas létesítményében, amelynek ugyanakkor nagyjából egynegyedét–– „elfüggönyözték”. 

 

volley eb1
    Két évvel ezelőtt Belgiumban a magyarok a csoport zárófordulójában legyőzték az azerieket, ezzel elütötték őket a továbbjutástól.  – Nagyon szeretném, ha most szintén miattunk nem jutnának tovább. Azonban itt telt ház előtt, fantasztikus hangulatban egészen biztosan nehéz lesz a mérkőzés ellenük – latolgatta az esélyeket a csapatvezető.


    Németh Lajos megjegyezte, az azeriekhez visszatért a világsztár Natalja Mammadova, aki két évvel ezelőtt anyai örömök miatt kihagyta az Eb-t. A legponterősebb játékosuk továbbra is Polina Rahimova, akivel Antwerpenben féloldalas volt a játékuk, most azonban Mammadovával egyensúlyba került válogatottjuk.
    Elmondta azt is, a belgiumi társaságból ugyan mindössze négyen maradtak – Bokorné Liliom Rita, Szakmáry Gréta, Dobi Edina és Tálas Zsuzsanna –, a mostani keretet azonban összekovácsolta az elmúlt időszak hosszú menetelése, benne a World Grand Prix-siker.
     – Nem látok félelmet, gátlásosságot vagy bármiféle stresszt a lányokon. Persze van bennük egy kis drukk, azonban rendkívül magabiztosak. Nem úgy utaztak ide, hogy jöttek és hazamennek, nyerni akarnak...

 

Az m1 televízió Szakmáry Grétával készített interjút, érintve az Eb-szereplést is - katt a képre!

greti

 

A magyar válogatott kerete: 


   Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna (feladók), Czina Kata, Dobi Edina, Nagy Eszter (centerek), Dékány Bernadett, Liliom Rita, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla (ütők), Szpin Renáta, Tóth Fruzsina (liberók).

 

volley eb3

 

A válogatott Eb-programja:


Szeptember 22., péntek
   16:00 Azerbajdzsán – Magyarország (Tv: M4Sport)


Szeptember 23., szombat
   16:00 Magyarország – Lengyelország (Tv: M4Sport)


Szeptember 24., vasárnap
   18:30 Magyarország – Németország (Tv: M4Sport)

 


MTI; hunvolley.hu; fotó: hunvolley.hu

A Szakmáry Grétával készült interjú az m1 televízióban volt látható


 

tamogato tabla 400px