AD-blacklist1

2017
júl.
17

Nem kell Gyárfásnak lemondania

Írta: szerk

short 2A FINA döntése értelmében a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben Kazany, 2024-ben pedig Budapest lesz a házigazdája. Kazany részéről Vlagyimir Leonov tatár sportminiszter, magyar részről pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta alá az erről szóló megállapodást a FINA-val.

  

 

Korábban Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke azt nyilatkozta, ha nem Budapest kapja meg a 2024.évi rövidpályás vb rendezési jogát, lemond a tisztségéről, mivel az elutasítás véleménye szerint azt jelentené, nem tudja ellátni a feladatát.

   Nos, Gyárfásnak nem kell lemondania, mivel ma délelőtt kiderült, hogy 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lesz a rövidpályás úszó vb házigazdája.


   short 1bEnnek a döntésnek az eredményeképpen tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.


  A rövidpályás világbajnokságok rendezésére tavaly szeptemberben kellett jelezni a pályázási szándékot, a végső megmérettetésre Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország maradt versenyben.


         A most zajló világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a vb rendezését. Hozzátette, a helyszínek gyönyörűek, a szurkolók – akik rendre megtöltik a lelátókat – pedig fantasztikusak.

 

MTI; fotó: Szigetváry Zsolt