AD-blacklist1

2017
jan.
26

Téli Sportágválasztó – rajt szombaton, 10 órakor

Írta: O.GY.

Teli sportagv sajttaj 063leadJelentős médiaérdeklődés mellett tartották meg a Téli sportágválasztó – Mozogj télen is elnevezésű, Budapesten, a negyedik kerületi Jégpalotában rendezendő esemény sajtótájékoztatóját január 25-én.

 

 

 

A MOB tanácstermében összegyűlt újságírókkal szemben dr. Kiss Gergely – háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője, Fábián László – a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Szuper Levente – 98-szoros magyar válogatott jégkorongozó, Heidum Bernadett – Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó és Oláh Bence magyar bajnok gyorskorcsolyázó foglaltak helyet,

 Teli sportagv sajttaj 040

  balról: Oláh Bence, Fábián László, dr. Kiss Gergely, Heidum Bernadett, Szuper Levente

 

   Teli sportagv sajttaj 014Berkesi Judit, a sajtótájékoztató moderátora (képünkön Kiss Gergellyel) bevezetőjében elmondta, január 28-án, szombaton közel 30 téli sportág mutatkozik be a Jégpalotában a III. Téli Sportágválasztó. Az ismert jeges és havas sportágak sorolása mellett azt is megtudhatják a látogatók, mi fán terem a snowshredder, az airboard vagy a snowscooter. Szólt arról is, hogy nem hiányoznak kutyás sportágak sem, köztük a caniross (kutyás futás) sem.

   Megemlítette, hogy lehetőség lesz a havas, jeges sportágak bajnokaival, kiválóságaikkal való találkozásra, köztük Liu shaolin Sándor világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóval, Szuper Levente 98-szoros válogatott jéghoki kapussal,

 

   Elsőként Kiss Gergely szólt a legfontosabb tudnivalókról. Elmondta, a rendezvény megvalósításban több kereskedelmi cég is segítségükre van. A rendezvény fővédnöke dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára. A rendezvény támogatói a Dechatlon, a Renault Budapest, a Szerencsejáték Zrt., a Generali Biztosító Zrt. és a Merkapt Zrt.

 

Elmondta, a rendezevény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.telisportgavalaszto.hu oldalon lehet. A Jégpalota címe: 1048 Budapest, Homoktövis u. 1.

 

A szóvivő kiemelte, a sportágválasztó arról is szól, hogy a gyerekek találkozhassanak olyan edzőkkel és válogatott sportolókkal, a példaképekkel, akik a legjobbak sportágukban. Fontosnak tartotta, hogy megismerkedhetnek azokkal az sporteszközökkel, melyeket a hétköznapokban nemigen látnak, sőt ki is próbálhatják ezeket.

 

   Teli sportagv sajttaj 067– Reméljük, hogy a gyerekek számára ezek az interakítv és szakmai lehetőségek azt is jelentik, erősödhet a téli sportok utánpótlás bázisa – mondta, s visszaadta a szót Berkesi Juditnak, aki azonnal tovább passzolta Fábián László, korábbi öttusázó olimpia bajnok sportigazgatónak.

 

   Fábián László (képünk) azt hangsúlyozta, hogy az esemény, azon kívül, hogy a gyerekek és szüleik megismerkedhetnek a téli sportokkal, ezeket „élményként és játékként éljék meg.” Megjegyezte, a szakemberek már most is figyelnek a fiatalokra, segítik a kiválasztást, s reméli, akik itt találják meg a nekik való sportágat, később példaképek lehetnek!

 

   A sajtótájékoztatón a meghívott jeges élsportolók is szót kaptak.

   Szuper Levente arra emlékezett, hogy mennyivel jobb a saját közegében népszerűsíteni a hokit, mint tették azt korábban a nyári időszakban rendezett sportágválasztókon. Kiemelte, hogy ezeken a rendezvényeken a példaképek közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyerekekkel.

   Heidum Bernadett azt hangsúlyozta, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya az ötödik legsikeresebb sportág, ami köszönhető a MOB támogatásának is.

   Oláh Bence – „civilben” orvostanhallgató –, a saját példáján mutatta be, hogy a sport és a tanulás jól elfér egymás mellett, törekedni kell a tudatos időbeosztásra. Kiderült, hogy a sajtótájékoztató után a másnapi nőgyógyászat vizsgájára kell készülni. (Arca, a mimkája egyértelműen jelezte, nem lesz könnyű vizsga -a szerk.)

 

Teli sportagv sajttaj 000

  balról: Szuper Levete, Heidum Bernadett, Oláh Bence

 

  A téli sportágválasztó különlegessége lesz, hogy a nyári sportágak néhány képviselője bemutatja, hogy „a jég hátán is megélnek a bajnokok.” Találkozhatnak majd – mások mellett – Gergely István, Tóth Ildikó, Gangl Eria vízilabdázókkal, Kammerer Zoltán és Kárász Anna kajakozókkal.

   A szervezők 10-17 óra között várják a családokat, az egyéni látogatókat.

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY