AD-blacklist1

2016
okt.
15

Nőuralom a senior sportversenyen

Írta: Oszvald György

senior 10karikas 058leadAz 50 év feletti köbányai lakosoknak Senior Tízkarikás Játékok néven sportnapot rendeztek a Kocsis Sándor sportközpontban október 12-én. Az egyes versenyszámokban egyéni és csapatversenyre volt lehetőség,

 

 

 

Az időjárásra tekintettel a szervezők felkészültek arra, ha a szabadtéri számokat elmosná az eső, akkor fedett helyszíneken tartsák meg azokat. Szerencsére, nem volt szükség rá, Szent Péter kegyeibe fogadta a versenyzőket.

 

   senior 10karikas 141Radványi Gábor alpolgármester megnyitója után egy alapos bemelegítés következett, majd a nevezéseknek megfelelően a kosarasok, dartsosok a nagyteremben, az asztaliteniszezők a felújított kisteremben folytatták. A sakkozók a teniszpálya öltözőjébe költöztek, míg a péteanque, a discgolf (célba dobás frizbivel) és a footgolf (focilabda „gödörbe” juttatása apró rúgásokkal) a kisterem épülete mögötti műfüves pályán, illetve mellette zajlott. 

senior 10karikas 347

   A nordic walking szerelmesei botot ragadtak, s a focipályát övező salakon gyalogoltak egy jót, a kerékpárosok pedig nyeregbe pattanva teljesítették a kiírt távot.

 

   A mozgást, a fizikai igénybevételt  a szellemi próba koronázta meg, ahol is egy totó kitöltésével adhattak számot sportismereteikről a benevezettek.

 

  A versenyekre – a rajtlisták alapján – 73 nő és 29 férfi jött el, némileg elmaradva az előzetes nevezésektől. A szervezők jól kezelték a jelentős létszámot, bár a pétanque és a discgolf versenyszámoknál volt kisebb-nagyobb átfedés, illetve a pétanque esetében többen nem találták a nevüket a rajtlistán. A végén a gondok megoldódtak, s az átmeneti kellemetlenséget az eredményhirdetésre elfelejtették.

   

senior 10karikas 240

 

   Az egyes helyszínek között járkálva egy-egy érdekes sztorit is „elkaptunk”. A 71 éves Horváth Lajosné például barátnőivel beszélgetett, míg a pétanque-nál várakozott a sorrendre, s azt mondta, tavaly második volt, most nyerni szeretne. A végén a negyedik helyen végzett, de nem volt elkeseredve.

   senior 10karikas 321

 

   Darvas Gábor – minden bizonnyal a ping-pongozók között a korelnök volt – azt kérte, ha látjuk azt a riportert, aki interjút készített vele, mondjuk el neki, hogy a negyedik helyen végzett (sajnos, nem találkoztunk vele).

 

   senior 10karikas 366Buncsik Jani bácsi – veterán tájékozódási futó – szomorúan mutatta, hogy eltört a bal keze, így nem tud a nordic walkingon indulni, de a sakkba benevezett.

   A kosárra dobás után Bánhegyiné Binder Zsuzsával a sakkozóknál futottunk össze, a férje győzelméért szorított.

 

   senior 10karikas 186Az eredménylistát böngészve is több érdekességre bukkantunk. Házaspárok többen is indultak, de hogy egy családban és azonos versenyszámban két dobogóst helyezést is begyűjtsenek, csak keveseknek sikerült: Bíró Imre és felesége a szellemi totóban ért el első és harmadik helyezést, Zsitvay Gábor és neje a discgolfban második és harmadik helyezett lett, a footgolfban pedig mindkettejük nyakába aranyérmet akasztottak.

 

  Zsitvayné Hartmann Magdolna pedig minden bizonnyal a sportnap legeredményesebb versenyzője címet tudhatja magáénak az öt dobogós helyezésével: első lett a footgolfban, a nordic walking egyéni és váltó számában, második a discgolfban és harmadik helyet szerzett a kosárra dobásban.

  

  Azt se felejtsük el, hogy az eredményhirdetés előtt a szervezők egy finom bogrécsossal várták a versenyzőket!

   A versenyszámok I-III. helyezettjeit – korcsoportonkénti bontásban –  IDE  kattintva tekinthetik meg (pdf formátum)

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY