AD-blacklist1

2016
júl.
29

KSC úszósikerek minden vonalon

Írta: szerk-OGY

ksc logo1Néhány napja Turi György, a Kőbányai SC úszóinak mesteredzője ezekkel a szavakkal adta hírül úszópalántáinak az országos cápa bajnokságon elért sikerét a közösségi oldalán: „Hát ezt is megnyertük! Hajrá Kőbánya SC!” Az öröm szavaihoz egy táblázatot is csatolt.

 

 

Végignéztük a július 20-23-a között megrendezett I. Országos Cápa Bajnokság eredménylistáját, amelyből az is kiderül, nemcsak, hogy élen végzett a KSC, de toronymagasan lett első összesen 533 ponttal, míg a második helyen végző Níregyházi Sportclub csak 305-öt. A harmadik helyezett BVSC-Zugló pedig 291 pontot ért el az összesített eredmények alapján.

 

   cápa1Persze, a sikerhez az is kellett, hogy a KSC 27 fővel nevezett a versenybe, ami messze a legtöbb volt. A második legnagyobb létszámú egyesület a 4. helyen végzett Egri Úszó Klub volt 21 fővel, míg a dobogósok 16, illetve 18 versenyzővel szerepeltek a kupán. A BHSE (6.) és A Jövő SC Veoila (31.) 16-16 úszót nevezett. Tíz főnél több fiatal indult még az FTC-től (15), a Dunaferr SE-től (13), az Érdi Úszó sport Kft.-től és a Szegedi Úszó Egylettől (11-11). Tíz fős csapatokkal indultak a Győri Úszó Sportegyesület, a Bácsvíz-KVSC-KESI, a székesfehérvári Delfin SE.

 

   A KSC úszói összesen 11 aranyérmet, 4 ezüstöt és 5 bronzérmet szereztek. A második helyezett nyíregyháziaknak csak 4 aranyra futotta.

 

***

 

A nagyobbakat érinti az olimpiával kapcsolatos hír.

 

foto 1

   ,,A KÖBÁNYA SC ADJA A RIÓI 36 FÖS MAGYAR ÚSZÓCSAPAT LEGTÖBB VERSENYZŐJÉT, SZÁM SZERINT NYOLCAT, AKIK KÖZÖTT AZ EGÉSZ DELEGÁCIÓ LEGFIATALABB VERSENYZŐJE IS A KŐBÁNYA SC SPORTOLÓJA!  

 

 

    Íme a nyolc úszónk, akik nemcsak Magyarországot, hanem a főváros legsportosabb kerületét, Kőbányát is képviselik Turi György mesteredzö vezetésével a riói olimpián: Horváth Dávid, Késely Ajna, Pulai Bence, Pulai Vince, Reményi Ármin, Risztov Éva, Szabó Norbert és Telegdy Ádám” – adták közre az egyesület honlapján.

 

 

(forrás: kobanyasc.hu)