AD-blacklist1

2016
máj.
21

Kézilabda-csarnokot húznak fel Kőbányán

keziszovetseg logoEgyelőre nem tudni, hogy hol, merre és, hogy mekkora lesz és összesen mennyiből lesz, az valószínű, hogy kézilabda-csarnok épül Kőbányán.

 

 

Pénteken közgyűlést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, ezen Kocsis Máté MKSZ-elnök - aki mellesleg a Ferencvárosi Torna Club alelnöke, az FTC női kézilabda-szakosztály elnökségi tagja, Józsefváros polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés tagja és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnoka, a Fidesz budapesti elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagja, egyben a Palotanegyed Újság alapítója - csarnoképítési folyamatot jelentett be.
- Az MKSZ az egyetlen országos sportági szakszövetség, amely önálló soron szerepel a központi költségvetésben, így a finanszírozásunk 2018 tavaszáig megoldott. A munkacsarnokok építését tekintve 40 létesítményre kapunk támogatást, 2018-20 között évente 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre a csarnoképítési programban. Szintén komoly eredmény, hogy a kormányzati döntés született a nagy csarnokok építéséről, felújításáról is. Siófok 900 millió forint, Szentgotthárd 440 millió forint, a Veszprém Aréna bővítése 3 milliárd forint támogatást kap, Tatabánya a Modern Városok program révén bővül új csarnokkal. A szegedi Pick Aréna már az idei évre is kap támogatást, csakúgy, mint 2017-ben. A dunaújvárosi aréna 2 milliárd forinttal, a rákosmenti csarnok 1 milliárd forinttal, Kőbánya 500 millió forinttal, Vác 250 millió forinttal szerepel a költségvetésben - mondta.


Egyelőre nem tudni, hogy hol, merre és, hogy mekkora lesz és összesen mennyiből lesz, az a fentiek alapján valószínű, hogy kézilabda-csarnok épül Kőbányán. Honlapunk igyekszik több konkrétumot is megtudni majd.