AD-blacklist1

2016
máj.
02

A fehér sport piros salakos tervei

Írta: Oszvald György

Tenisz leadNéhány napja értesítést kaptunk Blaskó Gergely teniszedzőtől, miszerint szorosabbra fűződött kapcsolata a Merkapt SE-vel. Ennek eredményeként, összhangban a Merkapt céljaival, kedvező változások várhatók. Mi tagadás, kíváncsiak voltunk ezekre.

 

 

Lássuk először a rövid levelet!

„Olyan döntések születtek idén, hogy a teniszpályák és környezete, öltözőkkel, terasszal, teljes pályafelújitással, bútorokkal és a világítás helyreállításával együtt várjuk a kedves teniszezőket, piaci árak alatti díjakkal.  Szeretném a sport- és a teniszéletet fellendíteni, bérlőkkel, közösség építéssel és amatőr versenyek rendezésével ebben a kellemes környezetben a meglévő teniszszakosztály mellé. Gyerek és utánpótlás tenisz-edzőközpont, versenyzési lehetőségekkel.”

 

   Egy gyors egyeztetés után a Maglódi úti Merkapt-sporttelepen találkoztunk. Nem kellett nagyon nézelődni, azonnal láttuk, szorgos munka folyik a teniszpálya épülete mellett. A teniszpályák közötti, korábban füves terület most földmunkagépek munkájának nyomait viselte.

   merkapt 013– Amit látunk, az már a levelében említett felújítás?

   – Igen. A talajmunka nyomai a tervezett, több funkciót is betöltő pályához kötőnek, a tekepálya épülete előtt pedig egy teraszt alakítunk ki.

 

   – Úgy tudjuk, egy-két éve egy tenisziskolát működtet a sporttelepen. Mit lehet erről tudni?

   – Budán kezdtem el úgy nyolc éve a teniszoktatást. Onnan egy idő után Kőbányára költöztem, először az egyik általános iskola pályáját használtuk, de az iskola megszűnt. Azután találkoztam össze a Merkapt SE vezetőivel, és már majdnem három éve dolgozunk itt. Nagyon jók a körülmények, bővültünk is azóta, jelenleg 30-40 gyerekkel foglalkozom. Vannak egészen kezdők és vannak versenyzők is köztük. Éppen a fejlődés eredményezte, hogy csatlakoztam a Merkapthoz egy korrekt szerződéssel. Elmondtam a terveimet, és a meglévő elképzelésekhez igazítva kezdtük kialakítani itt a területet. Kicsit rendbe raktuk a meglévő pályákat: át van festve a kerítés, ki van gyomlálva a gaz, felújítottuk a salakot, a vonalazást, külön öltözőnk van zuhanyzóval, szekrényekkel, a kerítés tetejére zöld színű magasító hálót tervezünk, mindegyik pályához van megfelelő világítás és automata locsoló berendezés is. Nemsokára kész lesz a terasz is, ki lehet majd ülni, van egy terv a reklámfelületek értékesítésére is, egy szóval: szépülünk.

   merkapt 010

  Blaskó Gergely az újonnan beépített vonalazást mutatja

 

   Tenisz2– Megtérül-e a befektetés? Van-e arra terv, hogyan lehet alakítani a bérbeadást, hogyan lehet vonzóvá tenni a „gazdagok” sportját?

   – Három fontos dolgot tudok erre mondani. Az egyik, hogy a bérleti díjak a felújítás ellenére is a megfizethető kategóriában maradnak. Ez fontos, mert természetes, hogy szeretném növelni a bérbeadást. A másik, hogy, versenyek szervezésén is gondolkodom, erre jó alapot ad az itt tavaly megrendezett kerületi tenisz diákolimpia. Harmadsorban pedig a nyári sportágválasztó tábor programjába is bekapcsolódunk, egyfajta szaktábori jelleget tudunk biztosítani a többi kiemelt sportág mellett.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY és Blaskó Gergely