AD-blacklist1

2016
jan.
23

Nemzetközi EYBL-torna Kőbányán

Írta: Oszvald György

Darazsak nk i torna A 013leadAz U14 Central European Youth Basketball League (CEYBL) 2. fordulójának a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia ad otthont január 22-24. között. A Zsizsi bácsiról elnevezett minden igényt kielégítő Kada utcai kosárlabda csarnokban kilenc csapat, köztük öt külföldi küzd a pontokért.

 

 

A Debreceni Kosárlabda Akadémia – KK Flash (szerb) összecsapással vette kezdetét az EYBL nemzetközi kosárlabda bajnokság fiú U14 korcsoportjának csoportfordulója január 22-én délelőtt 10 órakor. A tornát a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia (ZSTKA) szervezte dr. György István kormánymegbízott és Kovács Róbert kőbányai polgármester fővédnökségével.

 

   Darazsak nk i torna A 172Az első két meccs lejátszása után, délután két órakor a résztvevő csaptok felsorakoztak a pályán, majd Kovács Róbert mondott egy rövid köszöntőt, s hivatalosan is megnyitotta a tornát.

– Büszkeséggel és meghatottan állok most itt, hiszen abban a kosárcsarnokban köszönthetem a rangos nemzetközi bajnokság résztvevőit, melyet néhány éve közösen álmodtunk meg munkatársaimmal, köztük Hajdu Péter egyesületi elnökkel. Bár ez a hétvége elsősorban a sportról szól majd, de remélem, szövődnek barátságok, s alkalom nyílik egymás megismerésére, szakmai információk kicserélésére is – hangsúlyozta Kovács Róbert.

A műsorközlő hozzátette, hogy a torna MVP (a legértékesebb játékos -a szerk.) díját Kovács Róbert ajánlotta fel.

 

   A beszédet tett követte, s a délután első, a BK NH Ostrava (cseh) és pécsi Rátgéber Akadémia mérkőzésén vállalta a labda feldobását a kezdőkörben. A srácok ugrottak, a labdát udvariasan semleges területre nyomta a pécsi játékos, a bíró befújta az outot, Kovács Róbert a közönség soraiba ment, s a játékvezető sípszavára elkezdődött a mérkőzés, mely az Ostrava magabiztos győzelmével zárult.

 

   Bár Hajdu Péter a ZSTKA elnöke eléggé elfoglalt volt, szívesen állt szerkesztőségünk rendelkezésére egy rövid interjúra.

   – Gondolom, most, a megnyitó után elszállt minden feszültsége. Izgult-e egy kicsit, hogy minden rendben menjen?

   – Az a szerencse, hogy akik a klubnál vannak, rendeztek már hasonló nagységrendű versenyeket, s van egy jelentős tudás a tarsolyukban. Szándékosan nem mondok rutint, inkább tapasztalatot említek, s így amiért mások esetleg izgulnak, mi nyugodtak vagyunk, nincs miért izgulnunk. Tudjuk, melyek azok a kitüntetett pontok, amikre nagyon kell figyelni, s hadd említsem csak azt, hogy elsősorban a vendégeket kell kiszolgálni. Percre pontosan kell tudniuk, mikor, hol és mit kell csinálniuk, hol van a szállásuk.

 

   – Tartottak technikai értekezletet a vezetőknek?

   – Nem volt rá szükség. Létrehoztunk egy Facebook-oldalt az eseménynek, s ezen minden információ megtalálható. A csapatok úgy jöttek ide, hogy tudták, a hotelban kapnak majd egy tasakot, amely tartalmazza a műsorfüzetet, a programot, tudják, hogy vasárnap mikor ebédelnek, megtalálják benne a nyakba akasztható résztvevői kártyákat.

   Darazsak NK i torna B 196

 

   – Mennyivel szigorúbb egy nemzetközi bajnokság protokollja, mint egy hazai eseményé?

   – Sokkal. Itthon jobb esetben egy napra megy el a csapat, pontosan tudja, hová, milyen teremben játszik, mit eszik. Itt megmondják, hány csillagos szállodát kell biztosítani, milyen közlekedést kell biztosítani egyes helyszínek között, stb. Szigorú az online statisztika, itt gyakorlatilag az EYBL honlapján játéksora lebontva azonnal látható minden nemzetközileg előírt adat. Örömmel említem meg, igaz, nem követelmény, de a mérkőzéseket élőben is lehet követni az interneten; a csarnokban kiépítettünk egy online stream közvetítési rendszert.

 

   – Mit tart a legfontosabbnak ezen a tornán?

   – Elsősorban azt, hogy amikor vasárnap hazamennek majd a csapatok, mindenki, főleg a külföldi résztvevők úgy gondoljanak vissza erre a hétvégére, hogy ez egy tisztességesen megrendezett torna volt, hogy jó volt Kőbányán lenni, szeretnének ide máskor is eljönni!

 

  

Az első nap eredményei:

Debreceni KA-DSI – KK Flash Beograd (szerb)  31:74

Inter Bratislava (szlovák) – TS Jahn Munchen  53:65

BK NH Ostrava (cseh) – Rátgéber Akadémia Pécs  75:97

KK Flash Beograd – CS U-BT Cluj Napoca (román)  94:58

Zsíros Akadémia Kőbánya – Debreceni KA-DSI  77:86

TS Jahn Munchen – Szolnoki Olaj KK  87:43

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT (hamarosan)

Fotó: 10kerkult.hu/OGY