AD-blacklist1

2015
okt.
08

Volna három év sportolója-jelöltünk...

kerdojel2A kerületi díjazottak kilétéről egy kivétellel mindig az önkormányzat saját hatáskörben dönt. A kivétel pedig az év legjobb kőbányai sportolóját megillető kitüntetés. Most is várja a helyhatóság a javaslatokat. Nekünk lenne három jelöltünk.

 

 

     
A Kőbányai Önkormányzat 2012-ben megalkotta a kitüntetések alapításáról és átadásának rendjéről szóló rendeletét. A Kőbánya Sportolója elismerő címre javaslatot tehetnek a természetes- és jogi személyek, valamint a jogi személyiség nélküli szervezetek.
„A Kőbánya Sportolója elismerő cím annak a kőbányai egyesületben sportoló személynek, kőbányai egyesület csapatának, illetve kőbányai lakóhellyel rendelkező sportolónak adományozható, aki kiemelkedő teljesítményével és sportszerű magatartásával, illetve közösségi felelősségvállalásával példát mutat, valamint jelentős mértékben hozzájárult Kőbánya elismertségéhez.” - így a rendelkezés.


A javaslatok beérkezési határideje (e-mailen és postai úton egyaránt): 2015. október 31. A beérkezett javaslatok alapján a képviselő-testület a novemberi ülésén dönt a kitüntetés adományozásáról. Az elismerést Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere 2016. január hónapban, ünnepélyes keretek között adja át.
A ,,voksolás" részletei, a jelölőlap itt megtekinthető, letölthető.

 

Szerkesztőségünk kicsit segíti: szerintünk érdemes erre a díjra Sárkány Vivien a Kőbánya SC idén vb-bronzot nyert szumósa, Késely Ajna, a Kőbánya SC úszója, aki az idei Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon négy aranyat hódított el és Dósa Dániel, a Törekvés SE junior Világkupa-győztes vívója is.


(forrás: kobanya.hu)