AD-blacklist1

2015
jún.
30

Darazsas lett Natasa

kovacevic jocha pressA vasárnap véget ért magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság egyik záróakkordjaként tiszteletbeli kőbányai darazsas kosarassá fogadták a korábbi győri Natasa Kovacsevicset.

 

 

 


Rangos vendégei voltak mág múlt hét pénteken, június 26-án a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiának. A magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokság fináléja kapcsán a FIBA Europe (az európai szövetség) női kosárlabda részlege képviseletében Elisabeth Cebrian, a spanyol legenda és világklasszis játékos Amaya Valdemoro, a korábbi győri játékos és szerb kiválóság Natasa Kovacsevics, valamint a hétszeres magyar bajnok és sokszoros válogatott Károlyi Andrea látogatott el a Kada utcai Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokba, ahol az akadémia sportolói lelkes fogadtatásban részesítették őket.


Kovacevic2 jocha pressA látogatás apropója az a gálameccs volt, amelyet aztán június 27-én rendeztek a SYMA-csarnokban és amelyen – többek között – pályára lépett Arvydas Sabonis, Radoszlav Neszterovics, Dejan Bodiroga, Balogh Judit, Danira Nakics, Jurgita Strimikyte. A nemzetközi gálameccsen a bő másfél éve a győri kosárcsapat tragikus autóbusz balesetében súlyos sérülést szenvedett Natasa Kovacsevics - lábát térd alatt amputálni kellett - speciális protézissel játszott. Kovacsevics akaratereje példaértékű, nem véletlenül lett ő a FIBA Youth Ambassador, azaz a fiatalság nagykövete.


A jó hangulatú találkozón a kőbányai ifjú sportolók sok kérdést tettek fel, többségük a baleset körülményeire és az azóta eltelt időben annak feldolgozására volt kíváncsi. Natasa mindenre készségesen válaszolt. Ezután a gyerekek autogramot és belépőjegyeket vehettek át vendégektől, Hajdu Péter klubelnök pedig tiszteletbeli darazsassá fogadta Natasát, aki egy Zsíros Akadémia és Kőbánya címereivel ellátott pólót kapott ennek zálogaként (lenti kép).

 

Kovacevic4 darazsak


(forrás: Kőbányai Darazsak-Facebook)
(kép: Jocha Press, Darazsak)