AD-blacklist1

2015
jún.
17

Dicsőséges fellegvár

darazsdij 120leadNéhány napja évzárót tartott a Kőbányai Darazsak kosárlabdaklub - remek eredményeket jutalmaztak.

 

 

 

,,Június 11-én délután megtelt a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok, ahol akadémiánk évzáró ünnepsége kezdődött. A tavaly nyáron átadott létesítményben többszáz gyermek és fiatal sportoló várta izgatottan az díjak, oklevelek átadását. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ildikó asszony, Zsíros Tibor özvegye, dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, Kovács Róbert kerületi polgármester, Radványi Gábor, dr. Pap Sándor alpolgármesterek és Edényi László egyesületi elnökségi tag.


Köszöntőbeszédében Kovács Róbert úgy fogalmazott, hogy a sok gyereket és fiatalt látva kijelenthető, érdemes volt megépíteni a csarnokot, elindítani az akadémiát. A nyárra feltöltődést kívánt a sportolóknak, hogy szeptembertől új lendülettel folytassák a munkát a további sikerekért.


Dr. György István Zsíros Tibor születésének 85. évfordulójáról emlékezett, aki sajnos már nem érhette meg a róla elnevezett csarnok megnyitását. A kormánymegbízott felidézte, hogy az Európa-bajnok sportoló Kőbányán, a Szt. László Gimnáziumban kezdte pályafutását.
- Zsizsi bácsi születésének 85. évfordulójára emlékezünk, aki egy nagy sportoló, egy nagy pedagógus és egy olyan nyíltszívű ember volt, aki mindenkinek segítő kezet nyújtott, akinek szüksége volt rá. Emlékét, személyiségét, példamutató emberségét és sportolói nagyságát megőrizzük az utókor, főleg a fiatal nemzedék számára.


Ezután következett a gyerekek által várva várt eredményhirdetés, mely a 2014/15 évi Kőbányai Kenguru Kupa végeredményének ismertetésével kezdődött, melynek részvevő csapatai a Bakáts Bocsok, Bakáts Farkasok, Csipet Csapat, Kada DSE, Keresztúri Szellemek, Kőbányai Darazsak Sárgák, Kőbányai KisDarazsak, Mádi Mókusok, Pannónia II., Pestlőrinc, Sasok 2005, Szt. László DSE, Telepes Tigrisek és a Zuglói Sasok voltak.
A végső győzelmet a Kőbányai Darazsak Feketék csapata szerezte meg, második lett a Hermann Sasok, míg a harmadik helyen a Pannónia I. csapata végzett. Hagyományosan díjat kaptak a korosztályok legjobbjai is: Vereb Daniella (U19), Szőke Olivér (U18), Tatár Lotti (U17), Úr Mátyás (U16), Püspöki Lotti (U15), Faragó Zsombor (U14), Püspöki Vanda (U13), Csató Ildikó és Pafféri Péter (U12), valamint Kutrik Dóra és legifjabb Hajdu Péter (U11). A bajnoki év legjobb edzője Sámuel Gergő, az országos döntőbe jutott U12 csapatunk edzője lett.


Idén először osztottuk ki a Zsíros Tibor-ösztöndíjat, melyet Ildikó asszony alapított és melynek kamataiból 25-25 ezer Ft-os támogatást kapott Farkas Eszter és Varga Balázs. A díjakat vendégeink adták át a sportolóknak.
Az esemény Radványi Gábor alpolgármester zárszavával éret véget, aki a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiát Budapest kosárlabda fellegvárának nevezte, és azt kívánta, hogy a sportolók a megkezdett utat folytassák a sikerekért, eredményekért."


(forrás: Darazsak.hu)