AD-blacklist1

2015
már.
31

Rekordkísérlet az Óhegy-parkban

Írta: Oszvald György

ohegyparkKétórás futórekord-kísérletre készülnek az Óhegy Parki Futókör nevű csapat szervezői. A tervük egyszerű: két óra alatt a lehető legtöbb kilométer lefutása. Indulás a Csősztoronytól, április 11-én, 10 órakor.

 

 

Hadd kezdjük rövid felhívásunkat egy, az Óhegy Parki Futókör (OHP) Facebook-oldalán feltett kérdéssel! „Valaki tudna infót adni mi lesz a rekordkísérlet 04.11-én? Abszolút kezdő kocogóként is érdemes kimenni?”

 

A válasz pedig a kiírásban van:

„Gyere és fuss velünk akár 2 órán át az Óhegy-parkban! Gyűjtsünk össze együtt minél több kilométert, minden egyes kör számít! Azaz, a rekordkísérlet lényege, hogy hány kilométert tudunk megtenni 2 óra alatt. Várunk mindenkit szeretettel, mert futásra születtünk."

 

   Nemes szándék, érdekes kísérlet. Ám úgy véltük, néhány dolgot nem árt tudni annak, aki április 11-én délelőtt egy ebéd előtti kiadós futást tervez. Kérdéseinkkel Szanyi László Balázshoz, a rekordfelállítás egyik szervezőjéhez fordultunk.

 

   ohp 1‒ Ennek a kétórás futásnak van-e már valahol valamilyen (alap)rekordja, amit meg lehet dönteni vagy éppen az a cél, hogy alaprekord legyen felállítva?

   ‒ Most szeretnénk az alaprekordot megcsinálni, a megtett köröket fogjuk számolni. Tehát a lényeg, hogy két óra alatt minél több kört tegyünk meg a futókörön, gyerekeket is szeretettel várunk!

 

   ‒ Van-e nevezési díj?

   ‒ Nincs, a részvétel ingyenes.

 

   ‒ Ha jól értelmeztük a felhívást, a Csősztorony Bisztró valamilyen versenyközpontként üzemel majd? Netán támogatja is (pl. egy teával vagy szódavízzel, stb.) a rekordkísérletet? 

   ‒ A Csősztorony a találkozási pontunk (minden második hétfőn tartunk szintén ingyenes edzéseket).

 

   ‒ Milyen hosszú egy kör a rekortán futósávon?

   ‒ A futókör 1,4 km.

  

    Az esemény Facebook-oldalán további információkat is találtunk. Íme: „Alapfrissítésről mi gondoskodunk (víz, szőlőcukor). Akinek ezeken felül extra igénye van, nyugodtan hozza magával! A találkozási pontnál mindig lesz valaki.”

 

   Nos, a 10kerkult.hu szerkesztősége jó rekordállítást és nagyszerű két órát kíván minden résztvevőnek!

fotó: Óhegy Parki Futókör