AD-blacklist1

2015
már.
03

Törekvés-ifjak éremgyűjteménye

vivas mvszA párbajtőröző Bányai Zsombor ezüst-, a tőröző Pásztor Flóra (Törekvés SE) pedig bronzérmet nyert a szlovéniai junior vívó Európa-bajnokságon, Mariborban. A másik kőbányai versenyző, Dósa Dániel korábban ezüstöt hozott össze.

 

 

 

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bányait a hétfői döntőben 15-12-re verte az izraeli Yuval Shalom Freilich.
Pásztornak a 64 között nem volt ellenfele, egy fordulóval később Oravetz Barbarát búcsúztatta, majd túljutott egy olasz tőrözőn is, az éremszerzését pedig a Kondricz Kata elleni 15-8-as győzelmével biztosította be. A fináléba kerülésért a német Leonie Ebert állította meg, aki 15-9-re nyert ellene.
A magyar küldöttség a 18 év alattiak között, azaz a kadett korosztályban három dobogós helyezést gyűjtött - a női párbajtőrcsapat második, a férfi párbajtőr-válogatott és a női tőregyüttes pedig harmadik lett -, míg a juniorok mezőnyében, az idősebb korosztály versenyeinek első napján, vasárnap a kardozó Márton Anna győzött, a tőröző Dósa Dániel (Törekvés SE) ezüstérmet szerzett.


(MTI)