AD-blacklist1

2015
jan.
29

A ,,női Messi" (majd) Kőbányán

csankovics jelena fradi.huA Barcelona szerb válogatottja, Jelena Csankovics érkezik a Ferencváros női labdarúgó-csapatához, adta hírül pár napja a Fradi.hu. Ha minden jól megy, ő ugye Kőbányán villoghat majd.

 

 

 

 

Az FTC vezetése mindenben megegyezett Jelena Csankoviccsal, így leszerződtették a klub NB I-es női labdarúgó-csapatához még kedden. Csankovic legutóbbi csapata az Európa legjobb együttesei közé tartó FC Barcelona tagja volt. A szerb válogatott futballista a Barcával a tavalyi szezonban spanyol bajnokságot nyert.
– Már régóta meg akartuk szerezni Jelenát. Tipikus 10-es játékos, elképesztő, amit tud a labdával, a mozgása egy másik Katalóniában játszó 10-esre emlékeztet. Bár még csak 19 éves, rendkívül profi a mentalitása, abszolút győztes típus. Reméljük, hogy a fiatal, tehetséges játékosainkra nagyon jó hatással lesz. Biztos vagyok benne, hogy 3-4 év múlva klasszisként fogjuk számon tartani a női mezőnyben – mondta új játékosáról a Fradi.hu-nak Dörnyei Balázs vezetőedző.


Csankovics várja már magyarországi bemutatkozását, és komoly céljai vannak a Fradiban.
– Jelen pillanatban a Ferencváros volt a legjobb döntés a számomra. Remélem, hogy új csapatomat bajnoki címhez segíthetem a szezonban. Természetesen gólokkal is, de főként gólpasszokat szeretek adni. Úgy gondolom, hogy gyorsan be tudok majd illeszkedni. Néhány szót már tudok magyarul; nehéz nyelv, de ígérem, hogy minél többet fogok tanulni.


Hogy kiválóan bánik a labdával, és már-már Leo Messit idézi, nem túlzás. Bizonyíték erre az alábbi két video.

 

A ,,női Messi"...

 

 

...és az eredeti

 


Mint ismert, az FTC NB I-es női csapata, amely jelenleg második a bajnokságban, az újjáépítése és elküszülte után a kőbányai Törekvés-pályán játssza majd meccseit. Szerény véleményünk az, hogy Csankovicsot mutatványai miatt érdemes lesz megnézni...

 

(fotó: Fradi.hu)