AD-blacklist1

2014
dec.
20

Múlt és jelen egymás ellen

domino-bhse2Tíz éve lett a kontinens legjobbja az Euroliga megnyerésével a Domino-Honvéd férfi vízilabda-csapata. Az akkori játékosok december 22-én a Kőér utcai uszodában egy gálamérkőzésen csapnak össze a klub mostani együttesével.

 

 

A 2004-es diadal alkalmával nyert utoljára Bajnokok Ligáját (Euroligát) magyar klubcsapat, a Domino-BHSE tette ezt meg. Az együttest öt olimpiai bajnok (Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Vári Attila) erősítette. Az évfordulót Gergely István ötletének és szervező munkájának köszönhetően – aki az egykori gárda kapusa volt, most a klub szakosztály-igazgatója – december 22-én este 7-től a Kőér utcai uszodában egy újszerű jubileumi pólós gálával lehet megünnepelni. A két főszereplő a tíz évvel ezelőtti együttes, valamint az OB I-ben az utóbbi időben is bizonyító RacioNet-Honvéd lesz.


Huszonöt méteres rövidített pályán játszik majd a két csapat, a játékidő pedig futó órával 4×10 perces lesz. A 800 és 1500 forintos belépők, illetve a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó teljes összeget a Gergely István vezette házigazdák a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskola számára ajánlják majd fel.
A régi csapatból ott lesz a gálán Molnár Tamás, Kiss Gergely, Kovács Zoltán, Frikk Ottó, Kovács Olivér, Bereczki Miklós, Bárány Attila, Vári Attila, Szivós Márton, Paján Viktor, Biros Péter, Sugár Sándor, Gergely István és Kovács István vezetőedző.


Gergely István a gáláról a következőket nyilatkozta a vlv.hu-nak.
- Már tavasszal megfogalmazódott a gondolat, hogy miként tudnánk a nagy győzelem tizedik évfordulóját megünnepelni. Az akkori csapat természetesen ,,szétszéledt", sokan a vízilabdától is messze kerültek, teljesen más területen tevékenykednek. A győzelmek dicsősége hamar megkopik, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen nagy eredményeket értünk el együtt. Ugyan ma is büszkeséggel gondolunk rá, de az emlékek egyre halványulnak. A klubnál úgy gondoltuk, fontos lenne feleleveníteni az akkor történteket, s méltó módon, egy gálával megünnepelni a tizedik évfordulót. Lesz miről beszélgetniük egymással az akkori szereplőknek, már csak azért is, mert többen egymás konkurenciái lettünk, szakosztályvezetőként, sportvezetőként, vagy egy másik klub játékosaként.
A Honvédnak ma is büszkeség, hogy volt egy ilyen, világverő csapata, amely négyszer játszott Bajnokok Ligája- vagy Euroliga-döntőt, aki örökös magyar bajnokot ,,csinált" rengeteg játékosból, és persze természetesen fordítva is igaz: ezek a játékosok örökös magyar bajnokot csináltak ebből a klubból. Úgyhogy a tisztelet mindenképpen kijár a klubnak is és a játékosoknak is, valamint az akkori támogatóinknak is.
Egy kivétel lesz, Fodor Rajmi jelezte, hogy ő nem tud jönni. A stábból, a játékosok közül mindenki más ott lesz. Nagyon tetszett, hogy amikor értesítettem az érintetteket, a legtöbben gyerekes ujjongással reagáltak, így jelezve, hogy nagyon várják, és köszönik szépen a szervezést.
Arra törekszem, hogy mindenkinek emlékezetes legyen ez az esemény, apró ajándék mellett lesz meglepetésprogram, s önmagában az, hogy újra vízbe szállhat az a csapat, s megküzdhet a jelenlegi Honvéddal, megható élmény lesz a részvevőknek. Remélem, mindenki fizikailag is fel tud készülni a nagy megmérettetésre


(mnsk.hu – vlv.hu)