AD-blacklist1

2014
okt.
08

Tizennyolcadszor is ovisfoci

Írta: Oszvald György

18dik-ovis-foci 543leadA KISE sporttelepén rendezte meg a Kőbányai Sportszövetség az immár XVIII. Óvodás sportnapok első rendezvényét szeptember 26-án. Ezúttal a közel 150 óvodás az igazi füves pályán kergette a labdát a focigálán.

 

 

A csodálatos napsütésben Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke először egy eligazítást tartott az óvónőknek a KISE focis szakembereivel, majd felsorakoztatta a kicsiket. – Nagyon vártam már ezt a napot, kedves gyerekek, hiszen most először vagytok nagycsoportos óvodásként jelen a Kőbányai Sportszövetség rendezvényén. Köszönöm, hogy eljöttetek, köszönöm a szülőknek, az óvónőknek, hogy felkészítették a gyerekeket – mondta.

 

   18dik-ovis-foci 595A látvány ezúttal is nagyszerű volt, az apróságok pedig izgatottan várták, hogy pályára léphessenek. Ám ez előtt két feladatuk még volt. Az egyik, hogy meghallgassák Radványi Gábor, sportért felelős alpolgármester köszöntőjét.

 

   Radványi kijelentette, hogy a mai nap nagyon fontos, mert elkezdődik egy olyan folyamat, amit Potos Ilona szlogenjével lehet jellemezni. Ez pedig így hangzik:” Sportolj járóképes kortól járóképes korig!”  – Ma úgy kezdtük a napot, hogy az Újhegyi uszoda kertjében az idősek olimpiáját rendeztük meg, ők voltak a járóképes korig kategória, ti pedig a járóképes kortól kategória vagytok. Hiszen éppen csak elkezdtetek járni, s az óvodában mini focipályák fogadtak titeket, majdnem minden óvodában. Ezt a focigálát megelőzően a Janikovszky Éva iskolában egy műfüves pályát avattunk, ezzel valóban igaz, az óvodás kortól a felnőtt, idős korig tudtok sportolni, ha úgy tetszik, futballozni. Rúgjatok hát sok gólt, hajrá Kőbánya! – fejezte be a rövid köszöntést.

18dik-ovis-foci 629

 

   Bár Radványi alpolgármester köszöntőjével hivatalosan is kezdetét vette a 2014/15-ös tanévben az óvodás sportnapok sorozata, egy feladat még hátravolt. Elkerülendő a sérüléseket, a bemelegítés következett. A gyerekek felvették a szükséges távolságot, megszólalt a zene, s Potos Ilona vezetésével a kicsik lelkesen végezték a bemelegítő gyakorlatokat.

 

   18dik-ovis-foci 730A nagy pályán már álltak a kapuk, a terület mindenhol ki volt jelölve a bójákkal, bár a meccsek tapasztalatai szerint ez nem nagyon zavarta az ovisokat. Adott esetben csak a labda számított, a KISE focisai pedig a lehetséges határokig hagyták, hogy a játék érvényesüljön. Közben persze árgus szemekkel figyelték, kik a legjobbak, kiket lehet majd meghívni a szakosztályba. Kiszúrtunk egy sárga lábszárvédős srácot, nagyon ügyesen irányított, sőt, cselezett. Meg is jegyeztük a bíró sporinak, no, itt az új Albert Flóri. Belenézett a jegyzőkönyvbe, s mosolyogva mondta, tudjuk, ő már nálunk rúgja a bőrt!

   Peregtek a meccsek, fáradtak a gyerekek, s elérkezett az a pillanat, amikor az utolsó pályán is lefújta a játékvezető a küzdelmet. A versenybírói asztalon már kitöltve sorakoztak az oklevelek, az érmek. Az ovisok ismét felsorakoztak, kedves gesztusként a szervezők még a fotós véleményét is kikérték, hogyan álljanak fel, hogy a nap ne zavarja a csapatképek elkészítését (köszönjük), s kezdetét vette az eredményhirdetés. Ebben a KISE szakemberein, edzőin kívül Révész Máriusz képviselő – aki időközben Radványi Gábort váltotta –, a Kulturális, oktatási és sport bizottság elnöke segédkezett.

 

   18dik-ovis-foci 1072A ceremónia előtt megszavaztatta a kicsiket, hogy tetszett-e nekik a focimeccs és, hogy szeretnék-e tavasszal megismételni? Mindkét kérdésére hangos igen volt a kórusban adott válasz. Főleg a szülőknek mondta el, hogy azok a gyerekek, akik 18 évvel ezelőtt, az első ovis versenyeken részt vettek, bizony már huszonéves felnőttek. – Lett belőlük focista, tanár, autószerelő, de mindegyikükre közösen jellemző, hogy a sportot, a sportolást szerető felnőttekké váltak. Ezt kívánom nektek is, sportoljatok, éljetek egészségesen!

 

   Azzal kezdtük, milyen szép volt a megnyitóra felsorakozott óvodások látványa. Mi mással is lehetne befejezni a tudósítást, minthogy elmondjuk, milyen szép látvány volt a Gyakorló utcába kiözönlő apró sokaság, aranyéremmel a nyakukban, szüleiknek büszkélkedve, s örömtől ragyogó szemmel mutatva: – Nézd apu, anyu, mit nyertem!

 

18dik-ovis-foci 1047

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik  –  ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY