AD-blacklist1

2014
aug.
27

Sírós és nevetős kerekek esete

Írta: Szerk.

Kakucs-leadA Kőbányai Szabó Kuksi Motorosklub versenyzői ismét jól szerepeltek a Kakucs Ringen augusztus 23-24-én megrendezett Mami Kupa Bajnoki futamon.

 

 

 

Örömmel adunk helyt a Szabó Kuksi Motoros Klub eredményeiről szóló híreknek. Annál is inkább, mert a technikai sportok többnyire kevesebb nyilvánosságot kapnak, s bár a gyorsasági motorozás még az amatőr szinten sem a legolcsóbb sportágak közé tartozik, a kőbányai „sebességőrültek” pénzt és időt nem sajnálva, rendre jól szerepelnek az országos és nemzetközi versenyeken.

2014 hangár atv 024

A Szabó Kuksi SE versenyzői

 

   Szabó Gábor aki a 250ccm összes futamát megnyerte eddig, Yamahájával újból az első helyen végzett és ezzel bebiztosította a 2014-es Magyar Bajnokság abszolút első helyét. Akkora pontszám előnye van hogy a hátralevő két versenyen nem indul, akkor sem lehet behozni előnyét.

 

   kecsoHalmy Mátyás a második helyezést érte el gyönyörű motorozással, végre műszaki hiba nélkül.

 

   Szántai Szabó Péter a 4. helyen végzett, sajnos egy picivel lecsúszott a dobogó 3. fokáról de az éves bajnokságban még van esélye.

 

   Ketesdy Levente – az egyik utánpótlás versenyzőnk – kategóriájában az első futamban kiállni kényszerült de a második futamot ügyes motorozással megnyerte.

 

   Molnár István utánpótlás versenyzőnk sajnos bukás miatt nem tudta befejezni a versenyt.

 


Kakucs község a közép-magyarországi régió (Pest megye) déli részén, Dabas város kistérségében található, területe 21,8 km2, népessége valamivel több, mint 2700 fő.

 

   A Kakucs Ring 2007 tavaszán nyitotta meg kapuit, mint gokart pálya. A  vonalvezetés azonban egyaránt kedvez a motorosoknak, robogósoknak, illetve különböző autós szakágaknak is. Különlegessége, hogy az aszfaltcsík mindkét irányban használható, így különböző nyomvonalak kialakítására alkalmas.

 

kakucs1

A Kakucs Ring madártávlatból

 

   A gyorsasági motorosok érdekében 2009 augusztusában elkészült egy gyors szakasz, melyet a sebességet kedvelők előszeretettel használnak. A pálya szélesítéseivel lehetőség nyílt drift rendezvények lebonyolítására is. Az évek során számos autós, gokartos, valamint motoros rendezvénynek adott helyszínt a Kakucs Ring.

   2010-től a pálya az ország harmadik FIA licences Rallycross és Autocross arénája, mely az Országos Bajnoki Futamokon kívül, már több ízben is otthont adott nemzetközi versenyeknek. A Kakucs Ring szinte minden motorsportot kedvelő amatőr és profi versenyző előtt nyitva áll az év minden napján.


fotó:a sportklub archívuma és google