AD-blacklist1

2014
aug.
25

Tökéletes Eb volt

CsehL ksc eb2014 mtiA Gyurta Dániel és a Kőbánya SC-s különítmény, a Cseh László, Pulai Bence és Kozma Dominik alkotta magyar csapat bronzérmet nyert a 4x100 méteres férfi vegyesváltók küzdelmében a berlini úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

 

 

 


A magyaroknál Cseh László kezdett háton, a franciák és a britek mögött harmadikként adta át a "stafétabotot" Gyurta Dánielnek. Az olimpiai bajnok mellúszó tartotta a lépést az élboly tagjaival, majd Pulai Bence a pillangó után ugyancsak negyedikként ért a falhoz. A befejező ember, Kozma Dominik aztán remek teljesítményt nyújtott 100 gyorson, feljött a harmadik helyre, s egészen a végéig tartotta is ezt a pozíciót.
Az élen brit, francia, magyar volt a sorrend, a magyar váltó 3:33.11 perc alatt teljesítette a távot.


Méltó befejezése volt ez az Európa-bajnokságnak, amelyen a magyar csapat a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton (öt egyéni érem /3 arany, 1-1 ezüst és bronz/, plusz egy váltóbronz).


Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is joggal volt boldog: „Amikor Kiss Laci az Európa-bajnokság előtt öt aranyéremről beszélt, azt mondtuk, lehet, hogy ez a kapitány álma, de talán a három a realitás. Ismét kiderült, Laci nagyon ért ehhez a sportághoz, a csapatunk pedig nagyon erős. Úgy gondolom, az itteni eredményeket és a nancsingiakat együtt kell tekintetünk, különösen, hogy az ott aranyérmeket szállító fiataljaink közül a junior világrekordot úszó Szilágyi Lilu és Kenderesi Tamás itt is megállták volna a helyüket, nem is akárhogy. Az Európa-bajnokságokon, az olimpiai számokban szerzett érmek és pontok tekinetében az összes sportág közül az úszók szerepeltek a legjobban, ami alighanem jól mutatja, milyen kiváló szakmai munka folyik. Természetesen rendkívül fontos, hogy sosem látott kormányzati támogatást kapunk, amelynek köszönhetően minden eddiginél jobb körülményeket tudunk teremteni minden korosztálynak.”

 

(MTI, MUSZ)