AD-blacklist1

2014
aug.
20

Cseh: megvan a tucatodik Eb-arany!

CsehL ksc eb2014 mtiCseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon. A másik Kőbánya SC-s sportoló, Kozma Dominik negyedik lett a 200 méter gyors szerdai döntőjében.

 

 

 

Cseh László, a Kőbánya SC versenyzője a pillangó után másodikként fordult, majd háton - a várakozásoknak megfelelően - átvette a vezetést, de mellen a brit Roberto Pavoni megelőzte. Gyorson aztán feljött a két német úszó is, így tulajdonképpen négyen egyszerre értek a célhoz, de a benyúlás a magyar klasszis versenyzőnek sikerült a legjobban, így 1:58.11 perccel győzött, amivel 11 századdal elmaradt a keddi elődöntős idejétől.
Cseh 12. nagymedencés Eb-aranyérmét nyerte, ebben a számban pedig sorozatban ötödször diadalmaskodott. Ez a bravúr korábban is csak neki sikerült a kontinensviadalok történetében, méghozzá 400 méter vegyesen.


Kozma Dominik, a Kőbánya SC versenyzője a 200 méter gyors szerdai döntőjében jól kezdett, 50 méter után másodikként fordult, majd valamelyest visszaesett a második hosszon, de a harmadikra újítani tudott, így a győzelemért csatázó német Paul Biedermann és szerb Velimir Stjepanovic mögött harmadikként vágott neki az utolsó 50 méternek, amelynek végére azonban elfáradt és a szám olimpiai és világbajnoka, a francia Yannick Agnel megelőzte.
Kozma így is erőn felül teljesített, ugyanis 1:46.78 perces idejével egyéni csúcsot úszott, s mindössze 13 századdal maradt le a dobogóról. A győzelmet a 400 méteren is győztes Stjepanovic szerezte meg két századdal megelőzve a háromszoros Eb-címvédő Biedermannt. (MTI)


További részletek az nso.hu-n.